Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Ανταπόκριση από την απεργιακή συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της Teleperformance


 

Με αρκετά μαζική συμμετοχή εργαζομένων της εταιρείας πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στην Teleperformance, σήμερα 8 Φεβρουαρίου. Ιδιαίτερα οι Τυνήσιοι εργαζόμενοι, με πρωτοβουλία των οποίων ξέσπασε αυτός ο αγώνας πριν από κάποιες βδομάδες, περιφρούρησαν την απεργία και έκαναν ξεκάθαρο στην εργοδοσία μέσα από τα συνθήματα και τα πλακάτ τους ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν μέχρις ότου να κατακτήσουν αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στο κόστος ζωής.

Η διοίκηση της εταιρείας τις ημέρες πριν την πραγματοποίηση της απεργίας προσπάθησε με διάφορους τρόπους να τρομοκρατήσει αλλά και να παραπλανήσει τους εργαζόμενους, στέλνοντας μέιλ στα οποία ενημέρωνε ότι θα γίνει μία αύξηση στους μισθούς τους (στο ύψος των 25 ευρώ!) και λέγοντάς τους ότι η απεργία δεν είναι «νόμιμη» καθώς δεν τους γνωστοποιήθηκε από το Σωματείο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής. Επιπλέον, σε μία απόπειρα της εργοδοσίας να διασπάσει τους εργαζομένους έθεσε ζήτημα ότι οι χαμηλοί μισθοί που παίρνουν οι εργαζόμενοι από την Τυνησία έχει να κάνει με το τμήμα στο οποίο εργάζονται, τη γλώσσα στην οποία εξυπηρετούν αλλά και τη χώρα από την οποία προέρχονται.

Η Ταξική Πορεία παρέμβηκε στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Teleperformance στον Πειραιά, μοιράζοντας ανακοίνωση και συζητώντας με τους εργαζόμενους της εταιρείας σε ό,τι αφορά τα αιτήματα και την συνέχεια που πρέπει να πάρει ο αγώνας. Καταγγέλλουμε ως βαθιά αντιδημοκρατική τη στάση μελών της παράταξης της Ταξικής Ενότητας που απαίτησαν να μη μοιράζονται ανακοινώσεις «παρατάξεων» αλλά αποκλειστικά η ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ, και χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι αυτό «μπερδεύει τους εργαζομένους και τους αποπροσανατολίζει» προσπάθησαν να μπλοκάρουν την παρέμβασή μας στην απεργιακή συγκέντρωση.

Κόντρα στις λογικές ανάθεσης και ηττοπάθειας που προωθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, είναι αναγκαίο η βάση του κλάδου να συσπειρωθεί και να μαζικοποιήσει τον αγώνα που έχει ξεσπάσει, συμμετέχοντας στη συνέλευση του ΣΕΤΗΠ τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 18.00 στον κινηματογράφο Studio new star και μαζικοποιώντας την απεργία στις 28 Φεβρουαρίου να διεκδικήσει δουλειά με δικαιώματα και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς!


 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας που μοιράστηκε:

Οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Εκατοντάδες εργαζόμενοι από την Τυνησία στην Teleperformance με ένα κείμενο συλλογής υπογραφών απαίτησαν, μεταξύ άλλων, αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στο ολοένα και αυξανόμενο κόστος ζωής. Στη συνέχεια, και έπειτα από συνάντηση επιτροπής του ΣΕΤΗΠ με την εργοδοσία της εταιρείας, αποφασίστηκε απεργία στις 8 Φεβρουαρίου από τους εργαζόμενους σε Teleperformance, Webhelp, TTEC και Foundever.

Η εργοδοσία αξιοποιεί το σύνολο των αντεργατικών νόμων (με αποκορύφωμα τους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργίαδη) για να ξεσαλώσει σε βάρος των εργαζομένων της. Οι συνθήκες εργασίας σε αυτές τις εταιρείες, αλλά και συνολικά στον κλάδο, είναι απαράδεκτες: μισθοί ψίχουλα, μηνιαίες ή ολιγόμηνες συμβάσεις, ξεχειλωμένα ωράρια, εντατικοποίηση, stand-by, τρομοκρατία, μαζικές απολύσεις διαμορφώνουν ένα τοπίο εργασιακού μεσαίωνα με το οποίο βρισκόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά. Συγκεκριμένα η Teleperformance, εφαρμόζοντας το καθεστώς «βίζας ειδικού σκοπού» για τους εργαζόμενους εκτός ΕΕ η οποία απαγορεύει την εργασία σε άλλον εργοδότη, τρομοκρατεί τους εργαζόμενούς της χρησιμοποιώντας την απειλή της απέλασης που θα επέλθει εάν απολυθούν.

Όλα αυτά, ενώ ταυτόχρονα η ακρίβεια και οι ραγδαίες αυξήσεις των τιμών στα βασικά είδη ανάγκης, στα καύσιμα και στην ενέργεια λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα και μας βυθίζουν ολοένα και περισσότερο στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Κόντρα στη σιγή ιχθύος που προσπαθούν να μας επιβάλουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Είναι επιτακτική η ανάγκη να κάνουμε τα σωματεία μας χώρους αντίστασης στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας. Με μαζικό απεργιακό αγώνα να διεκδικήσουμε ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς ώστε να καλύπτουν το κόστος ζωής και συνολικά, δουλειά με δικαιώματα! Συμμετέχουμε στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου και υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα!


· ΣΣΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

· ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

· ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 5ΘΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ 8ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: