Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ανταπόκριση από την εκδίκαση της αγωγής της εργοδοσίας της Teleperformance στο ΣΕΤΗΠ

 


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Φεβρουαρίου στις 9.00 η εκδίκαση της αγωγής της εργοδοσίας της Teleperformance ενάντια στο Συνδικάτο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική. Η εταιρεία κινήθηκε νομικά ενάντια στο ΣΕΤΗΠ αξιοποιώντας το νόμο Χατζηδάκη και συγκεκριμένα τη διάταξη που αφορά στην υποχρεωτική εγγραφή των σωματείων στο Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕΜΗΣΟΕ). Η διοίκηση της Teleperformance μηνύει το σωματείο με το επιχείρημα ότι δεν είναι νόμιμο, καθώς δεν είναι εγγεγραμμένο στο ΓΕΜΗΣΟΕ, επομένως δεν μπορεί να κηρύσσει απεργίες (όπως έκανε ήδη στις 8 και 19 Φεβρουαρίου) ή να διαπραγματευτεί ΣΣΕ. Επιπλέον, η εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν ανήκει στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών ή της Πληροφορικής αλλά προσφέρει απλώς υπηρεσίες.

Έπειτα από σχεδόν ένα μήνα πολύ μαζικού αγώνα των εργαζομένων της Teleperformance, οι οποίοι πραγματοποίησαν δύο απεργίες στις 8 και 19 Φεβρουαρίου με συμμετοχή πέραν των 4 χιλιάδων εργαζομένων, η εργοδοσία αποφάσισε να κινηθεί νομικά σε μια απόπειρα εκφοβισμού των εργαζομένων που αγωνίζονται και έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν μέχρι να κατακτήσουν ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς και κατάργηση της βίζας ειδικού σκοπού.

Στην εκδίκαση της αγωγής παρουσιάστηκαν τα επιχειρήματα του σωματείου και των εργαζομένων.  Τονίστιηε ότι έχουν γίνει εκατοντάδες τριμερείς συναντήσεις με την εργοδοσία της εταιρείας και αντιπροσωπεία του ΣΕΤΗΠ  στην Επιθεώρηση Εργασίας στο παρελθόν,


ως εκ τούτου η
Teleperformance γνωρίζει ότι το αντιπροσωπευτικό σωματείο του κλάδου είναι το ΣΕΤΗΠ. Η απόφαση αναμένεται να βγει στο διάστημα των επόμενων μηνών.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το δικαστικό κτήριο όπου εκδικαζόταν η αγωγή συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι του κλάδου, αντιπροσωπεία του ΣΕΤΗΠ και του νεοϊδρυθέντος επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων στην Teleperformance και μέλη της Τυνησιακής κοινότητας. Η Ταξική Πορεία παρέμβηκε με πανό και ανακοίνωση, καταδικάζοντας την επίθεση της εργοδοσίας στο σωματείο και δηλώνοντας τη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα και την ανάγκη αυτός ο αγώνας να μαζικοποιηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: