Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Καταγγελία της Ταξικής Πορείας για την εκδικητική απόλυση συναδέλφου από το δικηγορικό γραφείο «ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ»

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της συναδέλφου, μισθωτής δικηγόρου από το δικηγορικό γραφείο «ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ»! Η εργαζόμενη απολύθηκε επειδή «τόλμησε» να απεργήσει στις 21 του Σεπτέμβρη, την ημέρα ψήφισης του νέου αντεργατικού νόμου που πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ με στόχο την παραπέρα διάλυση εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Πρόκειται για μια ξεκάθαρα εκδικητική απόλυση, που μόνο στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς μη τυχόν και σηκώσουν κεφάλι.

Μια απόλυση που θέλουν να λειτουργήσει προς «γνώση και συμμόρφωση» των λοιπών συναδέλφων για να μη τολμήσει και διαταράξει κανείς τη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν στους εργαζόμενους την ίδια στιγμή που τσακίζουν κάθε δικαίωμά μας.

Για μια ακόμα φορά αναδεικνύεται το όφελος των εργοδοτών και των δικηγορικών εταιρειών να μας βαφτίζουν «συνεργάτες»! Όχι μόνο δεν θέλουν να έχουν καμία υποχρέωση απέναντί μας (καταβολή εισφορών, αποζημίωσης απόλυσης, επιδομάτων αδείας κλπ) αλλά αξιοποιούν το καθεστώς του «συνεργάτη» για να χτυπήσουν κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα. 

Την ίδια στιγμή δε που τέτοιου είδους περιστατικά τείνουν να γίνουν καθημερινότητα η κυβέρνηση με του αντεργατικούς νόμους που ψηφίζει, λύνει τα χέρια στην εργοδοσία και στρώνει το έδαφος ώστε οι απολύσεις αυτές να ντυθούν με το πέπλο της αστικής νομιμότητας. Για αυτό άλλωστε τόσο ο ν. 4808/2021 όσο και ο ν. 5053/2023 που ψηφίστηκε μέσα στον Σεπτέμβρη ποινικοποιούν την απεργία. Για να απολύεται και να διώκεται όποιος τολμά να αντιστέκεται.

Οι πρακτικές αυτές δεν μας τρομοκρατούν!

Οι μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις του σωματείου μισθωτών δικηγόρων θα πρέπει να μαζικοποιηθούν και να στηριχθούν από κάθε συνάδελφο που αύριο μπορεί να βρεθεί στην ίδια θέση. Να καλεστεί άμεσα γενική συνέλευση για να οργανώσουμε τον αγώνα μας τόσο απέναντι στην εκδικητική απόλυση της συναδέλφου όσο και απέναντι στην αντεργατική επίθεση που διαλύει κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα που έχει μείνει όρθιο.  

Να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση!

Να επιστρέψει η συναδέλφισσά μας στη δουλειά!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!


Δεν υπάρχουν σχόλια: