Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Υγειονομικοί: Απεργία 2 Νοέμβρη - Συγκέντρωση 8:30 Πλ. Μαβίλη

ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8πμ-3μμ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Συγκέντρωση 8:30 Πλατεία Μαβίλη.

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 

Συνάδελφοι,
Στις 2 του Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και κατεβαίνουμε στο δρόμο! Γιατί μόνο δυναμώνοντας την κατεύθυνση των μαζικών αγώνων απέναντι στην πολιτική του συστήματος μπορούμε να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Όσες δυσκολίες κι αν πρέπει να ξεπεράσουμε, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Πέρασαν τόσο οι εθνικές όσο και οι τοπικές εκλογές που υποτίθεται ότι εκφράζεται ο λαός. Ποια απάντηση δόθηκε και ποια προοπτική υπάρχει στα προβλήματα που μαστίζουν τους εργαζόμενους και το λαό; Τι έχουμε να περιμένουμε από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών που να ελπίζουμε σε βελτίωση των όρων ζωής μας; Αντίθετα ο λαός βρέθηκε εγκαταλελειμμένος να καίγεται και να πνίγεται αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης ενώ μαστίζεται καθημερινά από την ακρίβεια και τη φτωχοποίηση. Ταυτόχρονα οι πολεμικοί κίνδυνοι συνεχώς μεγαλώνουν και η χώρα με τις συμφωνία όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) εμπλέκεται όλο και βαθύτερα στις αντιδραστικές επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ-ΕΕ) στην Ουκρανία και τώρα και στη Μέση Ανατολή στηρίζοντας το φασιστικό κράτος του Ισραήλ!

Οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη να παλέψουμε μαζικά για τα δικαιώματά μας. Δεν υπάρχει καμιά άλλη απάντηση στην ακρίβεια πέραν από την πάλη για αυξήσεις στους μισθούς. Νέες αυξήσεις ετοιμάζονται στα ήδη πρώτης ανάγκης – πετρέλαιο- ρεύμα και η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος δεν θα σταματήσει όσο δεν μας βρίσκουν μαζικά μπροστά τους.

Το καθημερινό τρεχαλητό δεν πρόκειται να σταματήσει χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Είναι καθαρό και στον πιο απονήρευτο ότι η πολιτική των συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων χωρίς νέες προσλήψεις είναι στρατηγική πολιτική όλων των κυβερνήσεων στο χώρο μας τα τελευταία χρόνια. Κάθε χρόνο είμαστε όλο και λιγότεροι, όλο και πιο εντατικοποιημένοι ενώ θα παρουσιάσουν σαν ώριμο φρούτο ξανά την ανάγκη συγχωνεύσεων και κλεισίματος κλινικών και νοσοκομείων με το μοντέλο κόμβος-ακτίνα. 

Στρατηγική στόχευση είναι και η επίθεση στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Τι νόημα υπάρχει ενώ όλοι παραδέχονται την υποστελέχωση, 20.000 συνάδελφοί μας συμβασιούχοι να παραμένουν συνεχώς σε καθεστώς ομηρίας υπό την τρομοκρατία της απόλυσης. Τουλάχιστον 6 διαφορετικές συμβάσεις εργασίας (ΙΔΩΧ, επικουρικοί, παρατασιακοί ειδικευόμενοι, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ, ) έχουν επιβάλει στους συμβασιούχους υγειονομικούς ενώ ο Χρυσοχοϊδης δεν έχει πει τίποτα επίσημο για την ανανέωση χιλιάδων συμβασιούχων μετά τις 31/12. Ακόμη και η πιθανότητα ολιγόμηνης παράτασης στην ουσία προμηνύει απολύσεις! Την ίδια στιγμή μια χαρά κρατούν οι εργολαβίες και οι αναθέσεις σε ΣΔΙΤ. 

Η πολυδιάσπαση των εργασιακών όρων των υγειονομικών χτυπάει τους μισθούς και την μονιμότητα. Δυσκολεύει την προοπτική μαζικών αγώνων ενώ κυβέρνηση και διοικήσεις εκβιάζουν με την απειλή της απόλυσης. Οι νόμοι Χατζηδάκη και Γεωργιάδη ποινικοποιούν το δικαίωμα στην Απεργία και στο συνδικαλισμό θωρακίζοντας και θεσμικά το σύστημα από την προοπτική μαζικών αγώνων.

Η πολιτική της επίθεσης όμως στο χώρο της περίθαλψης μαζί με τα εργασιακά μας δικαιώματα χτυπάει και το δικαίωμα του λαού στην ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Ο λαός βάζει βαθειά το χέρι στην τσέπη για να βρει την υγειά του. Όλοι οι σχεδιασμοί που η κυβέρνηση ονομάζει «ΝΕΟ ΕΣΥ» κάνουν πιο ακριβή και πιο δυσπρόσιτη την περίθαλψη για το λαό. Εκεί στοχεύει η εφαρμογή των DRGs και με το αφήγημα της «αλλαγής χρήσης» θα κλείσουν κι άλλα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα προωθείται με τους πιο εγκληματικούς όρους ο «προσωπικός γιατρός» (gatekeeping) ακριβώς για να πετάξει το λαό έξω από τα νοσοκομεία. Το νέο νομοσχέδιο που εξήγγειλε η Υφ. Αγαπηδάκη αποκαλύπτει ότι ντόπια και ξένα κέντρα του συστήματος καίγονται να προωθήσουν ένα μέτρο που θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα στην πρόσβαση του λαού σε όποιες δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης είχε μέχρι τώρα.    

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν πρόκειται να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη οργάνωσης των αγώνων μας. Κραυγάζουν για την υπεράσπιση του ΕΣΥ ως σύστημα την ίδια στιγμή που τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού τσακίζονται. Αποπροσανατολίζουν και σπέρνουν απογοήτευση στις διαθέσεις των εργαζομένων για πάλη. Η ευθύνη είναι δική μας. Με μαζικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς να δώσουμε αγωνιστικό και μαχητικό περιεχόμενο με κάθε ευκαιρία, σε κάθε κινητοποίηση. Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε.

  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ 
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ
  • ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: