Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

ΓΝΑ "Γεννηματάς": Καμία ψήφος στην κάλπη της εργοδοσίας!

ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ!

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

  • Γιατί το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου ως όργανο σκοπό έχει την εφαρμογή της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης στο χώρο του νοσοκομείου, με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις από τους εργαζόμενους.
  • Γιατί όση διάθεση ή αγωνιστικότητα κι αν έχουν οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να πείσουν την πλειοψηφία των μελών του οργάνου, που είναι διορισμένα, να πάνε ενάντια σε αυτούς που τους διόρισαν.
  • Γιατί ο έλεγχος των αυθαιρεσιών της διοίκησης είναι δουλειά ενός δυνατού σωματείου και ένα σωματείο αποδυναμώνεται από αυταπάτες και λογικές ανάθεσης.
  • Γιατί η συμμετοχή αιρετών στο Δ.Σ. του νοσοκομείου δεν ήταν κατάκτηση του κινήματος, αλλά επιλογή του συστήματος με στόχο την ενσωμάτωση και την απονεύρωση του κινήματος.
  • Γιατί λύση στα προβλήματά μας δεν θα δώσουμε με προτάσεις προς αυτούς που μας τα δημιουργούν, σε κοινά τραπέζια τάχα συνδιοίκησης, αλλά με μαζικούς αγώνες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Συναδέρφισσες, συνάδερφοι,

Για να βελτιώσουμε τους όρους ζωής και δουλειάς μας πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να συγκροτήσουμε τα δικά μας όργανα πάλης, τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, τις γενικές μας συνελεύσεις. Να τα ενισχύσουμε με την ενεργή εμπλοκή μας. Να συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις. Να ξεπεράσουμε τη συμβιβασμένη και υποταγμένη συνδικαλιστή ηγεσία του κλάδου, που το μόνο για το οποίο νοιάζεται είναι ο ρόλος του συνομιλητή του υπουργείου, ενώ αδιαφορεί για τα προβλήματά μας.

Καθημερινά γίνεται φανερό ότι για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε.

Μόνο παλεύοντας μαζικά και οργανωμένα μπορούμε να διεκδικήσουμε:

  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: