Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού είναι δίκαιος!

Ο λαός της Παλαιστίνης υπερασπίζεται τη ζωή και την ύπαρξή του απέναντι στις δεκαετίες κατοχής απ’ το φασιστικό Ισραήλ, το ενεργούμενο των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή. Παλεύει για ελευθερία στον ίδιο του τον τόπο, ο οποίος λεηλατείται απ’ τις κατοχικές δυνάμεις, που διαρκώς εκτοπίζουν με τη βία τους Παλαιστίνιους, μέσω των εποικισμών που μάλιστα εντείνονται τα τελευταία χρόνια, και περιορίζουν τις περιοχές-φυλακές όπου τους «επιτρέπουν» να ζουν.

Περιοχές που οι κατακτητές έχουν περιφράξει και αποκόψει απ’ τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς ακόμα και το παραθαλάσσιο κομμάτι της Λωρίδας της Γάζας είναι βίαια αποκλεισμένο, με το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ να απαγορεύει την οποιαδήποτε θαλάσσια κυκλοφορία στην περιοχή απ’ το Γενάρη του 2009.

Γενιές και γενιές Παλαιστινίων γεννιούνται και μεγαλώνουν σε συνθήκες κατοχής. Αυτό σημαίνει, όπως γνωρίζουν όλοι οι λαοί που έχουν ιστορικά βρεθεί υπό κατοχή, μια ζωή βυθισμένη στην εξαθλίωση, την τρομοκρατία και το θάνατο. Οι Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι είναι καθημερινά αναγκασμένοι να περνούν από φυλάκια κι ελέγχους, να εξευτελίζονται απ’ τους Ισραηλινούς στρατιώτες, να υπόκεινται τη ρατσιστική βία των εποίκων. Ο θάνατος είναι καθημερινή απειλή, είτε απ’ το στρατό, την αστυνομία και τις φασιστικές ομάδες, είτε απ’ τις αρρώστιες και την πείνα.

Οι συχνοί βομβαρδισμοί καταστρέφουν τακτικά ό,τι σπίτια και υποδομές καταφέρνουν με τεράστιο κόπο να φτιάξουν οι Παλαιστίνιοι και προκαλούν χιλιάδες θύματα: 5.500 νεκρούς και 110.000 τραυματίες Παλαιστίνιους έχει καταγράψει ο ΟΗΕ μόνο την τελευταία δεκαετία.

Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού για μια ελεύθερη πατρίδα είναι δίκαιος. Είναι η μόνη άμυνα που έχει απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που οδηγούν στον αφανισμό του. Πρόκειται για μια μάχη άνιση, μ’ ένα Ισραήλ που διαθέτει τεράστια οικονομική και πολεμική μηχανή, φτιαγμένη με τη στήριξη των ΗΠΑ και την εκμετάλλευση του παλαιστινιακού λαού και των περιοχών του. Με τις κατοχικές ισραηλινές δυνάμεις να ελέγχουν απόλυτα το νερό, την τροφή, τα φάρμακα, τα καύσιμα, το ρεύμα, οτιδήποτε έχει ανάγκη ο λαός και απ’ τα οποία είναι σήμερα πλήρως αποκλεισμένος.

Οι Παλαιστίνιοι απειλούνται πλέον με μαζική σφαγή μέσα στον τόπο τους από αυτούς που τον καταστρέφουν εδώ και δεκαετίες.

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και σε κάθε χώρα πρέπει να βρεθούν στο πλευρό της παλαιστινιακής αντίστασης. Να πετάξουν στα σκουπίδια την προπαγάνδα μιας αστικής τάξης που υπάρχει, «αναπνέει» και εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο λαό στη βάση της εξάρτησης απ’ τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Να εκφράσουν μαζικά την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και να τον στηρίξουν απέναντι στην πολεμική μηχανή του Ισραήλ και τους καταστροφικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, που καταστρέφουν χώρες και εξαθλιώνουν λαούς.

  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!
  • ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ-ΦΑΣΙΣΜΟ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: