Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Ανταπόκριση από τη στάση εργασίας των εργαζομένων στον αξονικό του ΓΝΑ "Γ. Γεννηματάς"

Μαζικότατη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στον αξονικο και μαγνητικό τομογράφο, στο ακτινολογικό και τους υπέρηχους, καθώς και άλλων εργαζομένων του νοσοκομείου κυρίως από τα επείγοντα, με αφορμή τα όλο και πιο συχνά περιστατικά βίας σε συναδέρφισσες κυρίως, κατά τις γενικές εφημεριες από συγγενείς ασθενων.


Για 2 ώρες γίνανε μόνο τα επείγοντα και οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω απ' το κτήριο της διοίκησης. Αργότερα αντιπροσωπεία τους, μαζί με μέλη του συλλόγου ο οποίος κήρυξε τη στάση εργασίας μόνο για τα συγκεκριμένα τμήματα, συναντήθηκαν με το διοικητή. Απ' τη μεριά του, το πρώτο πράγμα που αναρωτήθηκε όταν του αναφέρθηκε ότι περιμένουν ως και 30 ασθενείς -πολλοί απ' τους οποίους βαριά- για ώρες σ' ένα διάδρομο χωρίς παρακολούθηση, ήταν αν όλοι χρειάζονται επειγόντως αξονική.

Ο προεδρεύων του Δ.Σ. του σωματείου ζήτησε να υπάρχει συνεχώς security έξω απ' τον αξονικο και να καλύπτει το νοσοκομείο τα έξοδα για τις μηνύσεις που θα κάνουν οι εργαζόμενοι.

Ως Ταξικη Πορεία τονίσαμε ότι μόνη λύση είναι να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ζητήσαμε ενημέρωση για το αν περιμένουμε προσωπικό, πότε και πόσους. Η απάντηση του διοικητή ήταν γενική για τις προκηρύξεις που τρέχουν.

Συμπέρασμα; Υγειονομικοί και ασθενείς αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Χρειαζόμαστε τον κοινό αγώνα, τόσο των εργαζομένων στα νοσοκομεία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, όσο και του λαού για την υπεράσπιση του δικαιώματος σε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: