Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Από την απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της efood στην Αθήνα


Εκατοντάδες εργαζόμενοι στην efood έδωσαν την Παρασκευή 24/6 τη μάχη της 24ωρης απεργίας, ενώ γύρω στους 200 συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και στη μοτοπορεία που ακολούθησε. Τα αιτήματα των εργαζομένων, μέσα σε άλλα, είναι να ανακαλέσει η εταιρεία την απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμά τους, να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με παράλληλη διακοπή νέων συμβάσεων freelance, να δοθεί το δικαίωμα σε όσους εργαζόμενους με 4ωρη ή 6ωρη απασχόληση το επιθυμούν να τροποποιήσουν τη σύμβαση τους σε πλήρους απασχόλησης, να καταβάλλεται βάσει του νόμου 4611/19 και της ερμηνευτικής εγκυκλίου της 1ης Ιουλίου 2019 η αποζημίωση καυσίμων σύμφωνα με τα πραγματικά χιλιόμετρα που διανύονται ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αξιολόγηση, να αυξηθούν τα διαλείμματα των εργαζομένων στα γραφεία σε 60 λεπτά. 

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε ψήφισμα συμπαράστασης των εργαζομένων στην κοινή μητρική εταιρεία στην Μιανμάρ που βρίσκονται σε ανάλογες κινητοποιήσεις, έγιναν σύντομοι χαιρετισμοί και ακολούθησε η μοτοπορεία προς το Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους του.

Η Ταξική Πορεία συμμετείχε στη συγκέντρωση, μοιράζοντας την ανακοίνωσή της και εκφράζοντας την αλληλεγγύη της προς τους απεργούς και τον αγώνα τους. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν και ο δίκαιος αγώνας των εργαζομένων να δικαιωθεί. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και συνολικά ο λαός να βρεθούμε αλληλέγγυοι στο πλάι των απεργών και να διεκδικήσουμε συλλογικά τα δικαιώματα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: