Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Καταγγέλλουμε την εκδικητική και τρομοκρατική απόλυση γιατρού!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την εκδικητική και τρομοκρατική απόλυση του γιατρού ορθοπεδικού και συνδικαλιστή, σε παράταση ειδικότητας, Νικόλα Σκούφογλου στην οποία προέβη ο διοικητής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, προφανώς μετά από συνεννόηση με την 1η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας. Ο εν λόγω διοικητής, διορισμένο στέλεχος από την κυβέρνηση της ΝΔ, αποδεικνύεται ότι την “φύλαγε” στον εργαζόμενο γιατρό από την εποχή που, ασκώντας τα συνδικαλιστικά του δικαιώματα, ο γιατρός συμμετείχε σε κινητοποιήσεις ενάντια στην περικοπή μισθού του ίδιου και δεύτερου συναδέλφου με το πρόσχημα της δήθεν «απρεπούς και επιθετικής συμπεριφοράς» και «απείθειας» προς τον τότε αναπληρωτή διοικητή. Η «απείθεια» και η «απρεπής συμπεριφορά» αφορούσε στο γεγονός ότι οι δύο γιατροί επεσήμαναν την αυταρχική συμπεριφορά του αναπληρωτή διοικητή και τις ελλείψεις του νοσοκομείου κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ο συνάδελφος είναι ο μοναδικός γιατρός σε παράταση ειδικότητας στον Ευαγγελισμό, στον οποίο αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασης η εγκάθετη διοίκηση του νοσοκομείου. Το γεγονός ότι η εισήγηση του διευθυντή του τμήματος και του διευθυντή του χειρουργικού τομέα, που εκ θέσεώς τους είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες στην κλινική, ήταν υπέρ της ανανέωσης, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τους πραγματικούς λόγους της απόλυσης. Η μη ανανέωση της σύμβασης του εργαζόμενου που μεταφράζεται σε απόλυση, φανερώνει την επαγρύπνηση των χρυσοπληρωμένων managers και των πολιτικών τους προϊσταμένων απέναντι σε εργαζόμενους που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικούν. Αποκαλύπτει ωστόσο, και το πόσο αδιάφοροι είναι μπροστά στη με δική τους ευθύνη στέρηση των υπηρεσιών ενός γιατρού προς τους ασθενείς.

Οι συνάδελφοι στον Ευαγγελισμό, όλοι οι υγειονομικοί αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να σταθούμε εμπόδιο στις εκδικητικές απολύσεις που γίνονται για εξόφθαλμους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους. Σε κάθε τρομοκρατική ενέργεια από πλευράς της εργοδοσίας που στόχο έχει να φιμώσει και να φοβίσει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης. Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά το κατακτούμε με την πάλη μας.

  • Απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης του διοικητή του Ευαγγελισμού και την επαναπρόσληψη του γιατρού Νικόλα Σκούφογλου.
  • Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επιστροφή όλων των σε αναστολή συναδέλφων. 
  • Κάτω τα χέρια από την ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
  • Παλεύουμε για το δικαίωμα όλου του λαού σε ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: