Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη 14/6 στις 14.00 στη Βουλή!

 

 


Η κυβέρνηση της ΝΔ την Τρίτη 14 Ιουνίου κατεβάζει προς ψήφιση στη Βουλή την τροπολογία για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και το πέταγμα των εργαζομένων στο δρόμο. Η ‘’εξυγίανση’’ που εδώ και καιρό επικαλείται η κυβέρνηση για την επιχείρηση, σημαίνει παύση κάθε δραστηριότητας λειτουργίας, απολύσεις των εργαζομένων και μαράζωμα της γύρω περιοχής. Η ‘’ανάπτυξη’’ που επικαλείται σημαίνει τη βαθιά εκμετάλλευση των εργαζομένων,  οι οποίοι την πληρώνουν με τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, με το αίμα και με την ίδια τη ζωή τους, στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου. Τώρα ο ‘’υγιής ανταγωνισμός’’ τους στέλνει στο ασφυκτικό αδιέξοδο της ανεργίας.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ξεσηκώνονται απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του κεφαλαίου και για ακόμη μια φορά αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι! Καλούν σε απεργιακή κινητοποίηση και μαζικό συλλαλητήριο την Τρίτη 14 Ιουνίου στην Αθήνα.

Απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις, τις υπονομευτικές κινήσεις, τις διασπαστικές λογικές  επιλέγουν τον δρόμο του αγώνα και της συλλογικής  πάλης. Την ίδια στιγμή που το σύστημα βάζει το μακρύ του χέρι για να διαλύσει τη δυνατότητα των εργαζομένων να συγκροτηθούν και να παλέψουν, που οι  συλλογικές διεργασίες των σωματείων και οι αποφάσεις αγώνα λοιδορούνται και ποινικοποιούνται, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ξεπερνούν τις υπονομευτικές κινήσεις της ΔΑΚΕ και επιμένουν να διεκδικήσουν τη δουλειά και τη ζωή τους.

Και γι’ αυτά δε μπορούν να στηριχτούν σε αυταπάτες ‘’ενός άλλου πλάνου διαχείρισης’’, ούτε  στην ανάθεση των ελπίδων τους σε υποτιθέμενους σωτήρες. Ο μόνος δρόμος για του εργαζομένους στη ΛΑΡΚΟ είναι η ανειρήνευτη πάλη ενάντια στην κυβερνητική  πολιτική και την επίθεση του κεφαλαίου που διαλύει το δικαίωμα στη δουλειά! Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και σαν τέτοιος πρέπει να στηριχτεί!

 Η Ταξική Πορεία δηλώνει την αλληλεγγύη της και καλεί στις κινητοποιήσεις την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 14.00 στη Βουλή. Νίκη στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: