Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Αθηνα: Ανταπόκριση από τη σύκγετρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στο λουκέτο και τις απολύσεις

Έξω από τη Βουλή πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/6 η συγκέντρωση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ με αφορμή την ψήφιση τροπολογίας στη Βουλή που επισπεύδει απολύσεις και πετά στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν εργαζόμενοι της εταιρίας με πανό του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας , του σωματείου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας ενώ στηρίχθηκε από φορείς και συλλογικότητες της αριστεράς. Διακριτή ήταν η παρουσία του ΚΚΕ μέσω φορέων και σωματείων που ελέγχει.

Η Ταξική Πορεία  παρευρέθηκε  στη συγκέντρωση  με πανό και προκήρυξη, ενώ με την τοποθέτηση της στα μεγάφωνα τόνισε πως ο δίκαιος αγώνας των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ κόντρα στις απολύσεις πρέπει και μπορεί να νικήσει. Οι εργαζόμενοι βγαίνουν στο δρόμο και επιλέγουν τον αγώνα μέσα από τα σωματεία τους τη στιγμή που αυτός ποινικοποιείται.

Από τη συγκέντρωση δε θα μπορούσε να λείπει και η παρουσία της αστυνομίας η οποία έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν πως τρομοκρατεί εργάτες και εργαζόμενους  όταν εκείνοι κινητοποιούνται στους χώρους δουλειάς υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα τους(βλ. πετρέλαια Καβάλας , Cosco, κλπ) στηρίζοντας την εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής που προώθησε και προωθεί η κυβέρνηση με άξονα τον Ν. 4808/2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια: