Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Τι να κάνουμε; Ας μη ψηφίζονταν. Ή αλλιώς, ευτυχώς που τα ψήφισαν οι προηγούμενοι.

 «Από χειρότερες θέσεις» λέει ο αρθρογράφος της κυριακάτικης Αυγής 13/6 ότι θα βρεθεί η επόμενη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θα συναντήσει όλους τους αντιλαϊκούς κι αντεργατικούς νόμους της διακυβερνησης της ΝΔ αλλά και τη διαπλοκή του οργανωμένου εγκλήματος με τη Δεξιά. Θα είναι «σχεδόν αδύνατον» να καταργήσει τις διατάξεις του αντεργατικού νομοσχεδίου, της πανεπιστημιακής αστυνομίας, τη συνεπιμέλεια κ.ά.

Αφού ρίχνει το ανάθεμα στο λαό που «δεν τραβάει», αφού λιβανίζει την ΕΕ, εμφανίζει όλη την επίθεση του συστήματος ως δήθεν εμμονή των «δεξιών νεοφιλελεδων».

Η Αυγή κάνει πως ξεχνάει ποιος συνέχισε την αντιλαϊκή λαίλαπα, ποιος έστρωσε το δρόμο στη ΝΔ. Το βασικό στο άρθρο, ωστόσο, δεν είναι αυτό. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατανοεί ότι η για δεύτερη φορά άκρατη υποσχεσιολογία δεν του εξασφαλίζει πλέον την κυβερνητική εναλλακτική από τα εντός κι εκτός της χώρας κέντρα του συστήματος.

Το σημαντικότερο είναι ότι προειδοποιεί πλέον ανοιχτά το λαό ότι δεν θα κάνει το παραμικρό για την «επαναφορά των πραγμάτων στην προτεραία κατάσταση». Με τον τρόπο αυτό στην ουσία καλεί το λαό να υποταχθεί στην ολομέτωπη επίθεση του συστήματος, αφού ακόμη και μια νέα διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τίποτε δεν θα μπορεί να του προσφέρει.

Ερμηνεύοντας αυτή τη γραμμή, με βάση τον αρνητικό σημερινό συσχετισμό δύναμης, παρά τις εκφρασμένες διαθέσεις αντίστασης και διεκδίκησης από το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, η Αυγή θέλει να σπείρει την απογοήτευση, την ηττοπάθεια και την παραίτηση. Δεν θα μπορούσε πράγματι η κυβέρνηση της «νεοφιλελεύθερης» ΝΔ να βρει καλύτερο σύμμαχο για να περνάει ΣΗΜΕΡΑ όλα τα αντιλαϊκά τερατουργήματα από τον «σοσιαλδημοκράτη και αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ. Άξιος ο μισθός του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: