Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΝΗ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

 

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ για ακόμη μια φορά αποδεικνύει περίτρανα το ρόλο της. Η ακύρωση της απεργίας στις 3 Ιούνη, αποτελεί συνέχεια  της φιλοκυβερνητικής στάσης της στον φετινό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς,  έχει καθαρά απεργοσπαστική κατεύθυνση και σκοπό έχει να βάλει εμπόδια στο ξεδίπλωμα του αγώνα ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η απεργία, πόσο μάλλον σήμερα μπροστά στην ψήφιση του νέου νομοσχεδίου, ανοίγει δρόμους   συλλογικής αντίστασης και διεκδίκησης. Για αυτόν ακριβώς το λόγο εχθροί και οι ψεύτικοι φίλοι έχουν βαλθεί να σπείρουν την απογοήτευση και την ήττα μεταξύ των εργαζόμενων μαζών. 

Στην ίδια ρότα και παρά τις αγωνιστικές κορώνες των προηγούμενων ημερών κινήθηκαν  τόσο η  ΑΔΕΔΥ, όσο και τα διάφορα Εργατικά Κέντρα που είχαν πάρει απεργιακές αποφάσεις. Με βασική πρόφαση την «ενότητα του απεργιακού μετώπου» και τη «συμπόρευση με τη ΓΣΕΕ» αποφάσισαν την ανάκληση/ακύρωση της απεργίας στις 3 Ιούνη. Για τις ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ δεν τρέφαμε πραγματικά καμιά αυταπάτη για το ρόλο και την αγωνιστικότητα τους. Έγιναν αποδέκτες των πιέσεων και αποδέχτηκαν για άλλη μια φορά τον υποταγμένο ρόλο τους. Όσο και αν προσπαθούν να κρυφτούν, πρόκειται για μία δήλωση υποταγής στον κυβερνητικό συνδικαλισμό που καταστρατηγεί την προσπάθεια για κλιμάκωσης του απεργιακού αγώνα και ταυτόχρονα αφήνουν τους εργαζόμενους που ήθελαν να απεργήσουν έκθετους απέναντι στην εργοδοσία που καραδοκεί. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε όλη αυτήν την κοροϊδία έχει και το ΠΑΜΕ που παρά τις καταγγελίες και τα πρωτοσέλιδα εναντίον του αντεργατικού νομοσχεδίου υπερψήφισε σε και επικύρωσε την ακύρωση της απεργίας.

Το ίδιο σκηνικό και με βασικό υπεύθυνο το ΠΑΜΕ εξελίχθηκε σε μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία (ΣΜΤ, ΕΛΕΠΑ, ΣΜΔ και άλλα) που προχώρησαν μέσα από αποφάσεις ΔΣ και χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής σε αναίρεση της απόφασης για συμμετοχή στην απεργία.  Σε κάθε περίπτωση και με συνοπτικές διαδικασίες οι αποφάσεις που μέχρι πρότινος έβριθαν από αγωνιστικότητα, εξαφανιστήκαν για να αντικατασταθούν από νέες για τις 10 Ιούνη.  Οι απογευματινές κινητοποιήσεις που καλέστηκαν  για τις 3 Ιούνη και οι νέες αγωνιστικές κορώνες για την απεργία στις 10 Ιούνη, έχουν προσχηματικό χαρακτήρα, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να «αντικαταστήσουν» την απεργία που ακυρώθηκε, ούτε να συμβάλουν στην κλιμάκωση και αποτελεσματικότητα της μάχης.

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει την πραξικοπηματική ακύρωση της απεργίας και στηρίζει αμέριστα τις αποφάσεις των σωματείων που επιμένουν απεργιακά. Παρά το κλίμα απογοήτευσης και παραίτησης που προσπαθεί να επιβάλλουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ήττας, οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουμε μαζικά και αποφασιστικά. Η κατεύθυνση της ενίσχυσης και της κλιμάκωσης του απεργιακού αγώνα σε αυτή τη φάση είναι η μόνη διέξοδος για τον κόσμο της εργασίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: