Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Επιστολές εργαζόμενων σχετικά με την ακύρωση της απεργίας στις 3 Ιούνη [#3]

Οι εργατοπατέρες κόντρα στην απεργία

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Η ντροπή του συνδικαλισμού

Η ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου που επιτίθεται σε θεμελιώδη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι κοντά και οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ δηλώνουν παρόντες. Φροντίζουν για ακόμα μια φορά να αποδείξουν ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούν, με ποιανού το μέρος έχουν ταχθεί, να βγουν μπροστά στα δύσκολα (για το σύστημα) και να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για την κυβέρνηση και το κεφάλαιο.

Μετά από εσκεμμένες αναβολές, η διοίκηση της ΓΣΕΕ αποφασίζει την κήρυξη απεργίας στις 10 Ιούνη, σε αντιδιαστολή ουσιαστικά με την απεργία στις 3 Ιούνη που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και για την οποία είχαν πάρει απόφαση συμμετοχής δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία. Πέρα από το γνωστό σχήμα απεργία-ντουφεκιά στον αέρα για να βγουν οι εργατοπατέρες από την υποχρέωση, αποτελεί και μια διαλυτική κίνηση που στόχο έχει να συγχύσει τους εργαζομένους και να βάλει φραγμό στις αγωνιστικές διαθέσεις τους.

Συνένοχες στο έγκλημα και οι διοικήσεις της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ με τη σύμφωνη γνώμη του κατά τ’ άλλα «υπερ-αγωνιστικού» ΠΑΜΕ. Όπου χτυπά το κυβερνητικό νταούλι της ΓΣΕΕ χορεύουν και μέσα σε λίγες ώρες αποφασίζουν ακύρωση της απεργίας και «μεταφορά» της στις 10 Ιούνη. Τι κι αν δεκάδες σωματεία έβγαλαν απεργιακά καλέσματα και πήραν αγωνιστικές αποφάσεις, τι κι αν οι εργαζόμενοι έδωσαν την κόντρα με την εργοδοσία στους χώρους δουλειάς τους, πολλοί από αυτούς ακόμα και για πρώτη φορά, παρακινούμενοι από τα ταξικά αντανακλαστικά που γεννά η βάρβαρη αντεργατική επίθεση. Οι αποφάσεις των σωματείων και οι διαθέσεις των εργαζομένων γίνονται σμπαράλια μπροστά στις επιδιώξεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού που κάνει ό,τι μπορεί για να περάσει το αντεργατικό τερατούργημα.

Ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν έχουμε ανάγκη τις ξεπουλημένες ηγεσίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού και τα φανφαρώδη λόγια του ρεφορμισμού. Η υπεράσπιση του 8ωρου και της απεργίας είναι στα δικά μας χέρια, η αντίσταση στην αντεργατική επίθεση είναι δικιά μας υπόθεση. Να ζωντανέψουμε ξανά τα σωματεία μας, να πιάσουμε το νήμα της οργανωμένης και συλλογικής πάλης, του ανεξάρτητου από το κράτος συνδικαλισμού, που είναι τα μόνα όπλα που έχουμε οι εργαζόμενοι για να βάλουμε φραγμό στην κυβερνητική πολιτική, για να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Η.Τ. – τεχνικός ιατρικών μηχανημάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: