Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

ΑΜΕΣΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ 


Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο βρίσκεται προ των πυλών, ένα βήμα πριν την ψήφιση του στη βουλή στις 16 Ιούνη. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σώσει ένα νέο μεγάλο πλήγμα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα ενώ  η επόμενη μέρα της ψήφισης θα σημάνει οι νέες μεγάλες και βίαιες ανατροπές για το σύνολο των εργαζομένων.

Η ανάγκη συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στο νέο εργασιακό κάτεργο είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να  αντιδρούν και να απαιτούν τη ολοκληρωτική απόσυρση του νομοσχεδίου.  Η απεργία στις 10 Ιούνη και οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα ήταν ένα σημαντικό βήμα που έδειξε διαθέσεις και δυνατότητες συνέχισης με πιο μαζικούς και πιο αποφασιστικούς όρους. Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τις εργαζόμενες μάζες, το εργατικό κίνημα, τα σωματεία μας  με νέες μαζικές διαδικασίες, με νέες αποφάσεις αγώνα, με νέες μαζικές κινητοποιήσεις  για την ανατροπή του νομοσχεδίου.

Οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες  απέδειξαν για άλλη μια φορά τον φιλοκυβερνητικό τους ρόλο. Αφού ακύρωσαν την απεργία στις 3 Ιούνη βάζοντας πολύ σοβαρά εμπόδια στη μαζικοποίηση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο,  σήμερα μετά τις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10 Ιούνη αρνούνται να κηρύξουν νέα πανεργατική απεργία. Στην ουσία βάζουν πλάτη στο προχώρημα της επίθεσης.

Εν όψη της ψήφισης του νομοσχεδίου στη βουλή στις 16 Ιούνη και με δεδομένη την άρνηση των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργάνων να αποφασίσουν  απεργιακή συνέχεια, πρέπει άμεσα και αποφασιστικά να ενεργοποιηθεί η βάση και τα πρωτοβάθμια σωματεία.  Να προχωρήσουμε άμεσα σε έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου. Να προσπαθήσουμε για τη συμμετοχή της πλατιάς βάσης των μελών του σωματείου και να μην αποδεχθούμε τις από τα επάνω αποφάσεις και τη μη συμμετοχή . Να παρθούν νέες αποφάσεις για απεργία τη μέρα ψήφισης του νόμου κόντρα στις λογικές του ξεπουλήματος και της ήττας.   

Την ίδια στιγμή είναι ανάγκη να απομονώσουμε τις φωνές αναχώρησης από το βασικό στόχο της ανατροπής των μέτρων.  Οι τοποθετήσεις που θέλουν το νομοσχέδιο «να μείνει στα χαρτιά» και να μην θ εφαρμοστεί στη πράξη», στην ουσία σπέρνουν την σύγχυση και την ηττοπάθεια. Κυρίως όμως αποδέχονται τους αρνητικού συσχετισμούς, τους παίρνουν σαν δεδομένους και υπεκφεύγουν από την ανάληψη της ευθύνης συγκρότησης όρων ανατροπής των μέτρων.

Μπροστά στις 16 Ιούνη:

·         Απαιτούμε να καλεστεί άμεσα έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών  τη Δευτέρα 14/6,  με τη συμμετοχή των μελών του σωματείου ώστε  να πάρουμε νέες απεργιακές αποφάσεις.

·         Κατω το αντεργατικό ν/σ Χατζηδάκη

·         Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Κλιμακώνουμε τις προσπάθειες καλέσματος πλατιάς συμμετοχής των συναδέλφων στις αποφάσεις του σωματείου.

·         Το απόγευμα της 16ης Ιούνη καλούμε τα μέλη του σωματείου,  λαό και τη νεολαία να βγουν μαζικά στους δρόμους, να οργανώσουν συλλαλητήρια ενάντια στη ψήφιση του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου


Δεν υπάρχουν σχόλια: