Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Εκλογές στο σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου

Το σωματείο να μην μείνει στα χαρτιά!


Να γίνει δύναμη αντίστασης στην εργοδοσία και στην άγρια αντεργατική επίθεση του συστήματος και της κυβέρνησης του!

Οι εκλογές του σωματείου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Σάμου, γίνονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση στις 16/6 του τερατουργήματος Χατζηδάκη. Ένας νόμος που  απαιτεί από τον εργαζόμενο να εξοντώνεται με απλήρωτες υπερωρίες φτάνοντας τη δουλειά σε10ωρα και 12ωρα. Ένας νόμος που απελευθερώνει τις απολύσεις και γενικεύει την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας! Ένας νόμος που θέλει να κάνει τα σωματεία παραμάγαζα του κράτους και της εργοδοσίας και να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία. 

Ένας νόμος ωστόσο που ψηφίστηκε με την ανοχή ακόμα και τη  στήριξη των συνδικαλιστικών ηγεσιών! Αυτές που ομόφωνα ακύρωσαν την απεργία της 3/6 δύο μέρες πριν πραγματοποιηθεί! Αυτές που στην απεργία της 16/6 είτε κήρυξαν για λογαριασμό της κυβέρνησης «επιστράτευση» των εργαζομένων (ΟΛΜΕ-καθηγητές), είτε επέβαλαν «προσωπικό ασφαλείας» (ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ) σύμφωνα με το νόμο ενάντια στον οποίο τάχα αγωνίζονταν!  Όλοι αυτοί συντονίστηκαν και συνέπραξαν με την ηγεσία της ΓΣΕΕ που πρωτοστατεί σταθερά στον κυβερνητικό-εργοδοτικό «συνδικαλισμό», στην ενεργητική στήριξη της αντεργατικής επίθεσης.


Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Στους 14 μήνες της πανδημίας-καραντίνας τα μεγάλα προβλήματα της ζωής μας και της δουλειάς μας έγιναν πολύ μεγαλύτερα! Ανεργία, απληρωσιά, αναστολές συμβάσεων (με πολλούς να δουλεύουν μέσα στα κλειστά μαγαζιά), εξουθενωτικοί ρυθμοί δουλειάς στα σουπερ μάρκετ, και χωρίς κανένα πραγματικό μέτρο προστασίας από την πανδημία! 

Τώρα που μας γύρισαν στην «κανονικότητα», με το νόμο Χατζηδάκη αλλά και με άλλα μέτρα (όπως η απόφαση για διεύρυνση της λειτουργίας των σουπερ μάρκετ από τις 7 το πρωί ως τις 10.30 το βράδυ!) μας λένε κατάμουτρα: Σκλαβιά και εξαθλίωση είναι η «κανονική ζωή»  για τον εργαζόμενο!


Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Δεν είναι «της μοίρας μας γραφτό» να είμαστε υποταγμένοι και εξαθλιωμένοι! Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να αγωνιστούμε! Να αντισταθούμε στον εργασιακό μεσαίωνα. Να υπερασπίσουμε κατακτήσεις και δικαιώματα! Να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις,  αυξήσεις στους μισθούς, ασφάλιση και περίθαλψη! 

Πρώτο και βασικό βήμα είναι να αποκτήσει ζωή το σωματείο μας, να γίνει όργανο πάλης των δικών μας συμφερόντων. Οι ταξικές ρητορείες του ΠΑΜΕ που ελέγχει το σωματείο είναι μια εικονική πραγματικότητα που δεν μπορεί να κρύψει  την αλήθεια: Το σωματείο ήταν άφαντο όλους τους μήνες της πανδημίας. Καμιά προσπάθεια Γενικής Συνέλευσης, συσπείρωσης και κινητοποίησης των μελών του δεν έγινε ούτε όλες τις τελευταίες εβδομάδες και μπροστά στη ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη. Δεν χρειαζόμαστε μια διοίκηση που φωνασκεί ταξικά, με τους εργαζόμενους στη γωνία, για να μπορεί να ψηφίζει την ακύρωση απεργιών. Δεν χρειαζόμαστε ένα σωματείο που μένει στα χαρτιά και συμμορφώνεται με τη νομιμότητα που ορίζουν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό που επιβάλλουν τα κόμματα του συστήματος. 

Για να υπερασπιστούμε τη δουλειά και τη ζωή μας χρειάζεται να αγωνιστούμε για να γίνει το σωματείο μας όργανο της πάλης των μελών του!

Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων


Βαθύ: Δευτέρα 28/6 & Παρασκευή 2/7   

Καρλόβασι: Τετάρτη 30/6 (3μμ - 10μμ)

Εύδηλος:  Σάββατο 26/6 (5μμ - 9μμ)


ΨΗΦΙΣΤΕ - ΣΤΗΡΙΞΤΕ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

                                                               


Δεν υπάρχουν σχόλια: