Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ!

Η Ταξική Πορεία εκφράζει την αλληλεγγύη της και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των διωκόμενων συνδικαλιστών Κ.Γ., Β.Γ., Μ.Κ. και Γ.Κ., της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου. Στις 25 Ιούνη η δημοτική αρχή Αλίμου του Α. Κονδύλη διώκει ποινικά και σέρνει στα δικαστήρια με κατασκευασμένες κατηγορίες τους παραπάνω εργαζόμενους που «τόλμησαν» να συμμετάσχουν τον Ιούλη του 2017 μαζί με άλλους εργαζόμενους και δημότες, σε κινητοποίησεις για την υπεράσπιση της τότε αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου. Γνωστή πλέον για τα εξώδικα που έχει στείλει κατά καιρούς σε σωματεία και εργαζομένους, η δημοτική αρχή είχε διώξει ποινικά την αντιπρόεδρο, καθώς εκείνη είχε διεκδικήσει την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων της.

Η συγκεκριμένη δίωξη αποτελεί κομμάτι της συνολικής και ολομέτωπης επίθεσης του συστήματος στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι η εφαρμογή στην πράξη του αντεργατικού τερατουργήματος που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή, που σκοπό έχει να βγάλει στην παρανομία τον ανεξάρτητο από το κράτος συνδικαλισμό, να ποινικοποίησει την συνδικαλιστική δράση και την απεργία, να φιμώσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να τους εμποδίσει να πάρουν την παραμικρή αγωνιστική απόφαση. 

Η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει! Να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε! Να υπερασπιστούμε τον ανεξάρτητο από το κράτος συνδικαλισμό!

Όλοι οι εργαζόμενοι να προωθήσουμε την οργάνωση και την δράση μέσα στους χώρους δουλειάς κόντρα στην τρομοκρατία και τις διώξεις, γιατί εκεί βρίσκεται η δύναμή μας. Στην συλλογική οργάνωση, την αντίσταση, την διεκδίκηση!

Ως Ταξική Πορεία εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στεκόμαστε στο πλευρό των διωκόμενων συνδικαλιστών. Καταγγέλουμε την στάση της δημοτικής αρχής του Δήμου Αλίμου που είναι συνυφασμένη με τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και απαιτούμε την απαλλαγή των εργαζομένων απ’ όλες τις κατηγορίες!


Δεν υπάρχουν σχόλια: