Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Επιστολές εργαζόμενων σχετικά με την ακύρωση της απεργίας στις 3 Ιούνη [#4]

Aιφνιδιαστική τουλάχιστον ήταν η απόφαση που ανακοινώθηκε χτες 31/5 για ακύρωση της προκηρυγμένης απεργίας στις 3/6 ενόψει της κατάθεσης του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη! Ως εργαζόμενοι σε τηλεφωνικά κέντρα, ύστερα από ένα χρόνο τηλεργασίας και βιώνοντας από πρώτο χέρι τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν σε αυτά, είχαμε αποφασίσει να απεργήσουμε την Πέμπτη 3/6, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την εναντίωσή μας στις βλέψεις της κυβέρνησης να πάρει πίσω θεμελιώδεις κατακτήσεις των εργαζόμενων όπως το 8ωρο και το δικαίωμα στην απεργία!

Σήμερα που οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα είναι απομονωμένοι από συναδέλφους στα σπίτια τους, που βρίσκονται αντιμέτωποι ανά πάσα ώρα και στιγμή με τον εκβιασμό της απόλυσης λόγω των ορισμένου χρόνου συμβάσεων του ενός(!) μήνα και είναι αναγκασμένοι να ζουν με τον πενιχρό μισθό των 500 ευρώ, η απόφαση για συμμετοχή σε απεργία κρίνεται ακόμη πιο δύσκολη! Πόσο μάλλον όταν τα σωματεία και ο συνδικαλισμός σε αυτούς τους χώρους είναι μακριά και έξω από τους ίδιους.

Η απόφαση λοιπόν των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, από κοινού με ΕΚΑ και ΠΑΜΕ που τους κάνουν πλάτες, είναι εξοργιστική για όλους εμάς που αναμετριόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς με τα αφεντικά μας. Ξεπουλάει εμάς και τις μάχες που δίνουμε, ειδικά για να συμμετάσχουμε σε απεργία!

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί πως στο ΣΕΤΗΠ, το σωματείο του κλάδου, η γενική συνέλευση της προηγούμενης εβδομάδας κατέληξε, ακολουθώντας την πάγια τακτική του ΠΑΜΕ στα σωματεία που ελέγχει, να πάρει μεν απόφαση για απεργία, την ημερομηνία διεξαγωγής της όμως να την αποφασίσει το ΔΣ. Ουσιαστικά, μετέθεσε την απόφαση στην ηγεσία του ΠΑΜΕ, το οποίο με τη σειρά του ακύρωσε το σχεδιασμό για 3/6.

Οι εργαζόμενοι λοιπόν, δίχως καμία στήριξη, δεχόμαστε τον εμπαιγμό από όλες τις κυβερνητικές-εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι οποίες υπονομεύουν κάθε αγωνιστική διάθεση από πλευράς μας. Να μην υποκύψουμε σε κανέναν εμπαιγμό και καμία εργοδοτική τρομοκρατία και την Πέμπτη 10/6 να μαζικοποιήσουμε από κοινού με τους συναδέλφους την απεργία κόντρα στο όλο απεργοσπαστικό κλίμα που διαμορφώνεται!

Ε.Κ. – εργαζόμενη σε τηλεφωνικό κέντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: