Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Αθήνα: Ανταπόκριση από τις απεργιακές συγκεντρώσεις

     Μαζικό απεργιακό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνα. Χιλιάδες απεργοί εργαζόμενοι μαζικοποίησαν τις διάφορες συγκεντρώσεις φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο κυβέρνησης και κεφαλαίου. Στη πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, οι οποίοι μετά από πολλές «αγωνιστικές» κορόνες και μακρόσυρτες τοποθετήσεις πραγματοποίησαν διαδήλωση προς το Σύνταγμα.  Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια νωρίτερα, πορεύτηκε προς το σύνταγμα οπού και διαλύθηκε. Στα Χαυτεία πραγματοποιήθηκε επίσης μαζική  συγκέντρωση εργατικών σχημάτων και συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του α/α χώρου.

Τα μαζικά μπλοκ της Ταξικής Πορείας βρέθηκαν από νωρίς στη συγκέντρωση στα Χαυτεία προπαγανδίζοντας την ανάγκη μαζικοποίησης της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων.  Η διαδήλωση τελικά προσπερνώντας τη διαλυτική στάση των εργατοπατέρων στη Κλαυθμώνος οι οποίοι είχαν πραγματικά αποκλείσει για ώρες την οδό Σταδίου, κινήθηκε με μαζικότητα και παλμό από την Πανεπιστήμιου, έφτασε στο Σύνταγμα δίνοντας το στίγμα της συνέχισης του απεργιακού αγώνα  και στη συνέχεια διαλύθηκε.






Όλες τις προηγούμενες ημέρες η Ταξική Πορεία πραγματοποίησε μαζικά καλέσματακαι προγάνδισε πλατιά  την απεργία σε γειτονιές και μαζικούς χώρους. Επίσης κατήγγειλε με κάθε μέσο την απεργοσπαστική και ξεπουληματική στάση ακύρωσης της απεργίας στις 3 Ιούνη και την ανάγκη συνέχισης του αγώνα για την ανατροπή του αντεργατικού νομοσχεδίου.  



Η επόμενη μέρα της απεργίας στις 10 Ιούνη πρέπει να μας βρει ξανά στους δρόμους πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά. Είναι σίγουρο ότι οι εργατοπατέρες και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες κάλεσαν την απεργία λόγω των διευρυμένης αγανάκτησης από τη βαρβαρότητα των μέτρων και για να «βγουν από την υποχρέωση». Έχουν αποδείξει ήδη με την στάση τους στις 3 Ιούνη πως δεν θέλουν να πάνε κόντρα στα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου. Πρέπει οι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Είναι ανάγκη να εκφραστεί μαζικά η αντίθεση στην νέα βαρβαρότητα μέσα από μαζικές διαδικασίες, ενεργοποίηση των σωματείων και πρωτοβουλίες για άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.







Δεν υπάρχουν σχόλια: