Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ! ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Αντιμέτωπος τόσο με τη νέα έξαρση της πανδημίας όσο και με την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματά του βρίσκεται ο εργαζόμενος λαός. Τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Η κυβέρνηση,με μοναδικό γνώμονα την κερδοφορία του κεφαλαίου, θυσιάζει το λαό, αφήνοντάς τον ουσιαστικά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από τον ιό.

Τώρα με θράσος κουνάει το δάχτυλο στους «ασυνείδητους» και την «ατίθαση νεολαία» που δήθεν δεν δείχνουν αίσθημα ευθύνης. Την ίδια στιγμή ο λαός στοιβάζεται στα ΜΜΜ για να πάει στη δουλειά του, τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα, μαζικά τεστ δεν γίνονται, τα σχολεία ανοίγουν με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να πηγαίνουν περίπατο και οι εργαζόμενοι βρίσκονται στους χώρους δουλειάς χωρίς κανένα πραγματικό μέτρο προστασίας.

Η κυβέρνηση δεν χάνει χρόνο. Με πρόσχημα την πανδημία προχωρά αποφασισμένη να τελειώνει μια και καλή με όσα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις δεν είχαν τσακιστεί ήδη από την αντεργατική επίθεση που εξαπολύεται όλα αυτά τα χρόνια.

Τα έκτακτα μέτρα των προηγούμενων μηνών που δήθεν θα είχαν πρόσκαιρο χαρακτήρα τώρα μονιμοποιούνται! Βάλανε μπροστά τους δήθεν ανεξάρτητους «σοφούς» και τις επιτροπές τους για να μας πείσουν για την αναγκαιότητα να βάλουμε πλάτη, την ίδια στιγμή που μας στήνουν με την πλάτη στον τοίχο!

Φέρνουν νέο πακέτο μέτρωνδήθεν για την «προστασία των εργαζομένων»(!), το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

· Παράταση αναστολής συμβάσεων εργασίας μέχρι και τον Οκτώβριο.
· Παράταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μέχρι τέλος του 2020 για την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας.
· Απλήρωτεςυπερωρίες για τους εργαζόμενους που θα μπουν σε προληπτική καραντίνα.
· Παράταση μέχρι το τέλος του 2020 του δικαιώματος του εργοδότη να επιβάλει μονομερώς το καθεστώς της τηλεργασίας.
· Αύξηση του μέγιστου επιτρεπόμενου ορίου υπερωριών ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.
· Περικοπή του δώρου Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τουςείναι σε αναστολή, με βάση τα ψίχουλα που θα λάβουν από την αποζημίωση ειδικού σκοπού και όχι με βάση τον μισθό τους.
· Καθολική εφαρμογή ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας για την ένταση του εργοδοτικού ελέγχου απέναντι στον εργαζόμενο.
· Μεθόδευση της μείωσης του κατώτατου μισθού.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πλήρη διάλυση και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με την εργοδοτική αυθαιρεσία να χτυπάει κόκκινο!

Μας θέλουν υποταγμένους στις ορέξεις του κεφαλαίου και στις βλέψεις του κάθε εργοδότη! Για μια ακόμα φορά θέλουν να φορτώσουν στις δικές μας πλάτες τη νέα κρίση του δικού τους συστήματος.

Τσακίζουν τα δικαιώματά μας στο όνομα της πανδημίας και την ίδια στιγμή μας αφήνουν εκτεθειμένους μπροστά στο νέο κύμα χωρίς κανένα μέτρο προστασίας!

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ!

Να αντισταθούμε και να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς!

Κόντρα στις ξεπουλημένες ηγεσίες που για μια ακόμα φορά μπροστά σε όλη αυτήv την επίθεση κρατούν σιγή ιχθύος! Έχουν αποδείξει και με το παραπάνω ότι όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις διεκδικήσεις μας, αλλά και ότι η θέση τους βρίσκεται ξεκάθαρα στο πλευρό του κεφαλαίου!

Με μαζική αντίσταση, διεκδίκηση και οργανωμένη πάλη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας!

· ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!

· ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ!

· ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ!

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!

· ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ!

· ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ!

· ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

· ΠΛΗΡHΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!




Δεν υπάρχουν σχόλια: