Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ : Όχι στην καταστολή των εργατικών αγώνων - Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τις διεκδικήσεις

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει την νέα επέμβαση της αστυνομίας, στα πλαίσια της εφαρμογής του νέου νόμου απαγόρευσης των συναθροίσεων και των διαδηλώσεων, στην κινητοποίηση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) την Πέμπτη 10/9  έξω από την έδρα του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην Κηφισιά της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών του τελευταίους μήνες δίνουν μάχη ενάντια στην νέα αντεργατική ¨πανδημία¨, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, την εργοδοτική τρομοκρατία.

Η αστυνομία σύμφωνα με τα νέα κατασταλτικά πρωτόκολλα, μέσω του «αστυνομικού διαμεσολαβητή», προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με μέλος τη διοίκησης του Σωματείου ακριβώς μετά την ανάρτηση της κινητοποίησης στο site του σωματείου, για να «ενημερώσει» για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου νόμου (νομική ευθύνη, άδεια συγκέντρωσης κα) και ταυτόχρονα να απαιτήσει να δηλωθούν οι λεπτομέρειες της κινητοποίησης (αριθμός συμμετεχόντων, χρόνος παραμονής κα). Κατά τη διάρκεια πλέον της κινητοποίησης η αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει το πανό και τους συμμετέχοντες σε μέρος μακριά  από την είσοδο της εταιρίας, καθώς και να περιορίσει τα μέλη του σωματείου που μοίραζαν ενημερωτικό υλικό στους εργαζόμενους της εταιρίας.

Η αμεσότητα με την οποία έδρασε η αστυνομία μετά την ανακοίνωση της εν λόγω κινητοποίησης αναβιώνει μελανές στιγμές του εργατικού κινήματος του παρελθόντος. Το περιβόητο «Συνδικαλιστικό της ασφάλειας», ο μηχανισμός παρακολούθησης, προβοκάτσιας και καταστολής βρίσκεται ξανά σε πλήρη εφαρμογή. 

Είναι ξεκάθαρο ότι η εργοδοσία, το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και οι κατασταλτικές δυνάμεις στέκονται ενωμένοι απέναντι στον εχθρό λαό και αξιοποιούν στο έπακρο το νέο νομοθετικό οπλοστάσιο. Θέλουν  να καταστείλουν κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.  Ο νέος επαίσχυντος κατασταλτικός νόμος που βάζει στο στόχαστρο τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις, αφορά κάθε εργαζόμενο που δέχεται τη βάρβαρη αντεργατική επίθεση, κάθε απολυμένο που αναζήτα διέξοδο και έκφραση της αγωνίας του, κάθε νέο που γίνεται λάστιχο μπροστά τις ορέξεις της εργοδοσίας και του κεφαλαίου.

Η νέα προσπάθεια καταστολής των εργατικών διεκδικήσεων πρέπει να βρει απέναντι της τις εργαζόμενες μάζες ενωμένες και με αποφασιστικότητα. Μόνο οι συλλογικοί αγώνες μπορούν να βάλουν φραγμός στα σχέδια τους. Κάθε φορέας εργαζόμενων, κάθε σωματείο, κάθε εργατική συλλογικότητα, να πάρει θέση απέναντι στην επιχείρηση τρομοκράτηση και καταστολής.

 

·         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

·         ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: