Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Πέμπτη 24/9: ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΣΙΑΖΕΙ!

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ – ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Συνάδελφοι συναδέλφισσες,

Δεν πρέπει να έχουμε καμία αυταπάτη για τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και συνολικά του συστήματος για τη διαχείριση της πανδημίας. Ο λαός και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι. Τα πρόστιμα, η προπαγάνδα και η καταστολή πλαισιώνουν το ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης του «φταίχτη» λαού. Συγχρόνως εργαλειοποιείται η πανδημία για την όξυνση της αντεργατικής επίθεσης και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της καραντίνας που έφεραν εργασιακό μεσαίωνα γίνονται νόμοι που θα μείνουν.

Η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και οι εκτιμήσεις για τους επόμενους μήνες είναι χειρότερες. Ο χρόνος που κέρδισε ο λαός μας δείχνοντας αίσθημα αυτοπροστασίας σπαταλήθηκε από την κυβέρνηση στο βωμό των επικοινωνιακών αναγκών της και των κερδών του κεφαλαίου.

Ενώ εξαγγέλλονται νέοι πολεμικοί εξοπλισμοί δισεκατομμυρίων και 15.000 προσλήψεις στρατιωτικού προσωπικού, οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία είναι τεράστιες και συνεχώς μεγαλώνουν. Σε ένα υποβαθμισμένο σύστημα υγείας που μετρά 70.000 λιγότερους υγειονομικούς την τελευταία δεκαετία, παρά τις πολυδιαφημιζόμενες προσλήψεις για την πανδημία, φέτος είμαστε 5.000 λιγότεροι από πέρυσι.

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες από εργαζόμενους στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας για διπλοπόστα, εξώδικες διαμαρτυρίες, απλήρωτα νυχτέρια, υπεράριθμες εφημερίες με καθεστώς «εντέλλεσθε». Πραγματικό χάος προκύπτει όταν εργαζόμενοι πρέπει να μπουν σε προληπτική καραντίνα χωρίς να υπάρχει προσωπικό να τους αντικαταστήσει, με αποτέλεσμα την περαιτέρω εντατικοποίηση των υπολοίπων.

Ήδη 100 περίπου συνάδελφοί μας κόλλησαν κορωνοϊό. Η εντατικοποίηση, η κακοδιαχείριση λόγω ελλείψεων εργαζομένων και τα ανύπαρκτα μέσα προστασίας μάς αφήνουν απροστάτευτους μπροστά στον ιό. Αυτός ο τόσο μεταδοτικός ιός αντιμετωπίζεται τελικά με μία μάσκα το οχτάωρο!

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης δεν θα μπορούν να θολώνουν για πολύ την τραγική πραγματικότητα. Η πλειοψηφία των κλινών ΜΕΘ είναι κατειλημμένες και καθημερινά αυξάνονται οι ανάγκες. Συγκαλύπτεται ότι αυτό πιέζει τις ανάγκες από άλλες παθήσεις, ότι αποψιλώνονται άλλες υγειονομικές μονάδες και ολόκληρα νοσοκομεία υφίστανται μεταφορές προσωπικού και εξοπλισμού. Κάθε είδους μπαλώματα…

Η καθημερινή επιδείνωση των όρων και συνθηκών δουλειάς μας και της περίθαλψης του λαού είναι η μόνη πραγματικότητα. Ο φόρος αίματος που πληρώνει ο λαός είναι διπλός. Τόσο στην εργασία όσο και στην περίθαλψη. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να νοιαστεί για την προστασία του λαού, ενώ σταθερές είναι οι στοχεύσεις της για υποβάθμιση των δομών υγείας και ιδιωτικοποίηση περαιτέρω τομέων της περίθαλψης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι «ήρωες» των προηγούμενων μηνών νοσηλευτές μετά τα χειροκροτήματα καλούνται τώρα σε αξιολόγηση.

Απέναντι σ’ όλα αυτά και παρά την απροθυμία της συνδικαλιστικής ηγεσίας να κινητοποιήσει μαζικά τον κλάδο, οι εργαζόμενοι με γενικές συνελεύσεις και μαζικούς αγώνες πρέπει άμεσα να διεκδικήσουμε:

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ - ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΕΠΑΡΚΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ - ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ

ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: