Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΑΤΡΑ: Να ανακληθεί η απόλυση του εργαζομένου στην Althom

Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση λόγω συνδικαλιστικής δράσης εργαζόμενου της εταιρείας Althom στην Πάτρα. 

Η απόλυση αυτή έρχεται μετά από μια σειρά κινητοποιήσεων των εργαζομένων της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι το προηγούμενο διάστημα κινητοποιήθηκαν ενάντια στις απολύσεις, τις απλήρωτες υπερωρίες και την εντατικοποίηση. Μέσα από τον αγώνα τους κατάφεραν μικρές νίκες κόβοντας τις ορέξεις της εργοδοσίας. Εκδικητικά και αυθαίρετα απολύεται ο συνάδελφος που συμμετείχε ενεργά στη συγκρότηση αυτών των αγώνων αποκαλύπτοντας τις διαθέσεις της Althom .

Την ώρα που η επίθεση συνεχίζεται μέσα στη νέα έξαρση της πανδημίας, το κεφάλαιο οργιάζει στις πλάτες των εργαζομένων και η κυβέρνηση διαμορφώνει ευνοϊκότερους όρους εκμετάλλευσης, ενώ η συνδικαλιστική δράση ποινικοποιείται. Το μητρώο πραγματικών δικαιούχων στα σωματεία, η απαγόρευση των διαδηλώσεων, οι εκδικητικές απολύσεις, η κρατική καταστολή και το χτύπημα της απεργίας, είναι μια σειρά μέτρων που έχουν σαν στόχο τον "εχθρό-λαό ", την οργάνωση των εργαζομένων και την πάλη τους για δικαιώματα.

Είναι υπόθεση των εργαζομένων να βάλουν φρένο σε ό,τι εμποδίζει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση μέσα από την οργανωμένη και αγωνιστική απάντηση στην εργοδοσία.

Γι' αυτό κι έχει μεγάλη σημασία η στήριξη της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρυχτεί στην Althom στις 21-22 Σεπτέμβρη ως μια πρώτη απάντηση για την ακύρωση της απόλυσης.


Να ανακληθεί η απόλυση του συναδέλφου

Κάτω η εργοδοτική τρομοκρατία.

Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές ελευθερίες

Ολοι στην 48ωρη απεργία (21-22 Σεπτέμβρη) στην Althom.

Δεν υπάρχουν σχόλια: