Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΝΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: Αποχή από την κάλπη της εργοδοσίας για το υπηρεσιακό συμβούλιο!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Τρίτη 15-9-2020 η διοίκηση του νοσοκομείου μάς καλεί να ψηφίσουμε εκπροσώπους για υπηρεσιακό συμβούλιο. Στις εκλογές αυτές δεν πρέπει να πάρουμε μέρος. Γιατί είναι λάθος να πιστεύουμε ότι ένα όργανο που είναι στην πλειοψηφία του διορισμένο από την κυβέρνηση θα πάρει μέτρα υπέρ των εργαζόμενων, επειδή εμείς θα ψηφίσουμε τον σωστό εκπρόσωπο. Η πραγματικότητα είναι ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική και να μας αφήνει πρακτικά ανυπεράσπιστους απέναντι στην έξαρση της πανδημίας, «νομιμοποιημένο» από τη συμμετοχή εκλεγμένων εκπροσώπων.

Η κατάσταση για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, αλλά και το λαό, γίνεται όλο και χειρότερη. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Μπορεί η κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους να διαλαλεί ότι είμαστε προετοιμασμένοι να το αντιμετωπίσουμε, η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική. Οι πολυδιαφημισμένες προσλήψεις δεν ήταν αρκετές ούτε για να καλύψουν τα κενά από τις συνταξιοδοτήσεις και τις μη ανανεώσεις των συμβάσεων κάποιων επικουρικών συναδέλφων, οπότε οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι φέτος κατά 5.000 λιγότεροι από πέρσι. Οι περισσότερες νέες κλίνες Μ.Ε.Θ είναι νοικιασμένες από τον ιδιωτικό τομέα σε διπλή τιμή. Τα δημόσια εργαστήρια το ένα μετά το άλλο σταματούν να κάνουν τα τεστ COVID λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων και ζεστό χρήμα ρέει στους ιδιώτες. Όσο για τα μέτρα προστασίας, περιορίζονται σε μια χειρουργική μάσκα το 8ωρο. 100 συνάδελφοι είναι ήδη θετικοί στον ιό και πολλοί περισσότεροι μπήκαν σε καραντίνα.

Για ν’ αλλάξει αυτή η κατάσταση, πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να οργανωθούμε και να παλέψουμε, γιατί μόνο με τους δικούς μας αγώνες μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής και δουλειάς μας. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι ότι η κυβέρνηση ή η διοίκηση δεν ξέρει τι πρέπει να γίνει για την καλυτέρευση της περίθαλψης του λαού και της δουλειάς μας, αλλά ότι κάνει διαφορετικές πολιτικές επιλογές. Σ.Δ.Ι.Τ., ιδιωτικοποιήσεις, κλεισίματα νοσοκομείων είναι τα άμεσα σχέδιά της στα οποία εμπόδιο πρέπει να γίνουν οι αγώνες μας.

Τα σωματεία με τα ενεργά μέλη που μέσα από γενικές συνελεύσεις αποφασίζουν και εφαρμόζουν τους τρόπους με τους οποίους θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και θα διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα είναι αυτό που φοβούνται τόσο οι διοικήσεις όσο και η κυβέρνηση.

Με τις διοικήσεις και την κυβέρνηση δεν έχουμε τίποτα κοινό. Τα συμφέροντά μας είναι αντικρουόμενα. Οι ελπίδες μας βρίσκονται στους αγώνες. Μόνο μ' αυτούς κερδίσαμε ό,τι έχουμε ως τώρα και μόνο μ' αγώνες μπορούμε να διεκδικήσουμε:

  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ - ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ–ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!
  • ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ Σ’ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!
  • Ν’ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ! ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ! ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ!
  • ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: