Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Υγειονομικοί: 17/10 - Μαζικοί απεργιακοί αγώνες η απάντηση στην επίθεση που ζούμε

ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ

17/10 - Αττική: Στάση εργασίας 8πμ-3μμ - Περιφέρεια: 24ωρη απεργία

Συγκέντρωση: 8:30πμ, πλ. Μαβίλη

Η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό των ντόπιων και ξένων αφεντικών της, συνεχίζει να διατυμπανίζει ότι θα ξεμπερδέψει με τα “βαρίδια” του παρελθόντος. Θέλει και στο χώρο της υγείας να ξεμπερδέψει με τα εργασιακά δικαιώματα, με τη δωρεάν περίθαλψη του λαού, αλλά και με όποιον αντιστέκεται σε αυτήν την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική.

Την στιγμή που η φορομπηχτική πολιτική και η ακρίβεια εξανεμίζει τους μισθούς μας, με αυθαίρετα νούμερα το υπουργείο ανακοίνωσε αυξήσεις στις αποδοχές των γιατρών, καθαρά για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού. Αυξήσεις κοροϊδία που το χειρότερο όλων είναι ότι αφορούν μόνο μια ειδικότητα υγειονομικών προσπερνώντας σαν άφαντους και αναλώσιμους 80.000 εργαζόμενους που παραμένουν με μισθούς πείνας.

Η εντατικοποίηση και το τρεχαλητό έρχεται σαν απάντηση σε κάθε κενό που έχει δημιουργήσει η χρόνια αδιοριστία. Διπλοπόστα, δεκάδες χρωστούμενα ρεπό, απανωτές βάρδιες, υπερεφημέρευση, μετακινήσεις και εντέλλεσθε είναι η κανονικότητα και καθόλου δεν αφορά έκτακτες συνθήκες όπως ζητούσαν από τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη! Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό και οι αλλαγές στο εφημεριακό πρόγραμμα των νοσοκομείων της Αθήνας είναι η πιο πρόσφατη πράξη ενός έργου που θα κλιμακωθεί με κλεισίματα νοσοκομείων και συγχωνεύσεις στο πλαίσιο του Νέου ΕΣΥ και νέου Χάρτη υγείας. 

Ο νόμος για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση άνοιξε το δρόμο για όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Ο υφυπουργός Θεμιστοκλέους, μίλησε ανοιχτά για «αναδιάταξη τμημάτων στα νοσοκομεία, ανάλογα με την παραγωγικότητά τους» και για «κίνητρα ανά κλινική ανάλογα με το παραγόμενο έργο». Αυτό λοιπόν θα είναι το ΝΕΟ ΕΣΥ, που με όχημα τον ηλεκτρονικό φάκελο και τα DRG, θα αξιολογούνται οι μονάδες, τα τμήματα, οι κλινικές και όλα φυσικά θα πέφτουν στις πλάτες των εργαζόμενων!

Οι υγειονομικοί ξέρουμε καλά πως όλα αυτά σημαίνουν ταυτόχρονα και πιο ακριβή και πιο δυσπρόσιτη περίθαλψη για το λαό. Που θα γίνει ακόμη χειρότερη με τον προσωπικό γιατρό που κατά βάση θα είναι φραγμός με λίγο από γιατρό. 

Η κυβέρνηση διώκει κάθε σωματείο που αναδεικνύει τα ζητήματα (Αττικόν, Δράμας, Παπανικολάου) αποκαλώντας τους “συμμορίες της μιζέριας” και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων “ψέματα της αριστεράς”. Το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελεί κεντρική στόχευση της κυβέρνησης ακριβώς για να εμποδίσει κάθε προσπάθεια των εργαζομένων να οργανωθούν και να παλέψουν. Στην εκπαίδευση για πρώτη φορά μετά τη χούντα απειλούν με απόλυση μόνιμους καθηγητές γιατί αντιστάθηκαν μαζί με μαθητές και γονείς ενάντια στην αξιολόγηση.

Οι υγειονομικοί και οι ασθενείς γνωρίζουμε καλά την καθημερινότητα που ζούμε. Όπως και σε αρκετά μεγάλο βαθμό ξέρουμε τι μας ετοιμάζουν. Η μόνη απάντηση βρίσκεται στην οργάνωση των αγώνων μας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Μόνο που οι συνδικαλιστικές ηγεσίες υπονομεύουν αυτή την κατεύθυνση. Η ΠΟΕΔΗΝ αν δεν οργανώνει ανώδυνες εκδηλώσεις τύπου “καραβάνια υγείας” δια αντιπροσώπων προβοκάρει κάθε προσπάθεια των εργαζομένων να αγωνιστούν. Το πρωί καταγγέλλει τον νόμο για την Ψυχική Υγεία και το βράδυ δίνει οδηγίες στους εργαζόμενους πώς να τον εφαρμόσουν! Η ΟΕΝΓΕ από την άλλη, καλεί σε κινητοποιήσεις βιτρίνας για τα ΜΜΕ όπου μόνο στόχο έχουν να αναδειχθούν ως Σωτήρες οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ βάζοντας εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια μαζικοποίησης του αγώνα και οικοδόμησης όρων μαζικής πολιτικής μάχης του κλάδου.

Απέναντι στις λογικές της υποταγής και της συνδιαχείρισης που θέλουν τους εργαζόμενους έρμαια της πολιτικής της κυβέρνησης και τους ασθενείς με το χέρι χωμένο βαθιά στην τσέπη για να έχουν περίθαλψη, οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας. Να πάρουμε τα σωματεία στα χέρια μας, να ζωντανέψουν τις διαδικασίες τους και να αγωνιστούν ενάντια στο ΝΕΟ ΕΣΥ και σε ό,τι έρχεται αυτό να φέρει. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ και το δικαίωμα του λαού σε ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. Με αυτή την πολιτική κατεύθυνση να απεργήσουμε στις 17/10 και να δυναμώσουμε την πάλη μας.

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ         

Δεν υπάρχουν σχόλια: