Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Μια οφειλόμενη απάντηση για τη μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό


Με έκπληξη διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων» με αφορμή την ομολογουμένως μαζική, επιτυχημένη και πολύ σημαντική διαδήλωση χιλιάδων διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, στις 7 Οκτώβρη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου σφαγής του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού από τους σιωνιστές φασίστες του Ισραήλ, αλλά και ενός χρόνου ηρωικής ένοπλης Παλαιστινιακής αντίστασης.

Η συγκεκριμένη διαδήλωση αποτέλεσε το καταστάλαγμα δύο ανοιχτών μαζικών συσκέψεων που είχαν προηγηθεί εβδομάδες πριν, μεταξύ πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, η οποία μάλιστα είχε εκδώσει σχετική αφίσα-κάλεσμα και είχε παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου. Σε μία, δε, από αυτές τις συσκέψεις και στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε και αγωνιστής που συμμετέχει στην «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων», γνωρίζοντας το περιεχόμενο της όλης συζήτησης και προσπάθειας, που –πέραν όλων των άλλων– είχε να αντιμετωπίσει και τη διασπαστική στάση άλλων πολιτικών δυνάμεων. Σε αυτό το σημαντικό κοινό κάλεσμα που προέκυψε απ’ τις δύο αυτές συσκέψεις, ανταποκρίθηκε και η Ταξική Πορεία συμμετέχοντας στη διαδήλωση με μαζικό μπλοκ εργαζομένων.

Κι όμως, στο δελτίο Τύπου της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων» διαβάσαμε ότι «Η μαζική διαδήλωση, έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης πρωτοβουλίας της ΠΕΝΕΝ της διαδήλωσης στους Αγίους Θεοδώρους που στηρίχθηκε και πλαισιώθηκε από εργατικά σωματεία, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες». Με λίγα λόγια, αυτή η σημαντική και μαζική πολιτική πρωτοβουλία και διαδήλωση φαίνεται να πιστώνεται στην ΠΕΝΕΝ! Και για όσους θεωρούν ότι υπερβάλλουμε ή ότι δεν καταλάβαμε καλά, να σημειώσουμε ότι η πρωτοβουλία οργανώσεων και συλλογικοτήτων που κίνησε τη διαδικασία δεν αναφέρεται πουθενά!

Ως Ταξική Πορεία, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση των συναγωνιστών αποτελεί σοβαρό λάθος και πρέπει να υπάρξει επανόρθωση. Ως εργατικό σχήμα σταθήκαμε επανειλημμένα και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των αγώνων που δίνει η ΠΕΝΕΝ για μια σειρά ζητήματα, μεταξύ αυτών και διώξεις σε βάρος της. Ωστόσο, δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητη μία λαθεμένη τοποθέτηση, η οποία, εκτός των άλλων, αναπαράγει και το πολύ άσχημο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο λαϊκό και εργατικό κίνημα της χώρας μας γύρω από το ζήτημα της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Κλίμα διασπάσεων και διαγκωνισμών, που τροφοδοτείται και από την οπορτουνιστική στάση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, για την οποία κάποιες δυνάμεις του κινήματος εξακολουθούν να τρέφουν αυταπάτες. Κλίμα που έχει γίνει εμπόδιο στο να ξεδιπλωθεί και στη χώρα μας η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό στο μέτρο που πραγματικά του αξίζει.

Πέμπτη 10 Οκτώβρη 2024

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: