Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Υγειονομικοί: ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ - ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ - ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

22/2 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (8:30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗΣ)

28/2 ΑΠΕΡΓΙΑ  

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Σε αναβρασμό βρίσκονται ο λαός κι η νεολαία της χώρας! Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που προωθεί η κυβέρνηση και συνολικά το σύστημα, γεννιούνται σημαντικές αντιστάσεις. Η νεολαία είναι ένα καζάνι που βράζει και δίνει μια μεγάλη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με μαζικές συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις. Οι αγρότες έχουν βγει μαζικά στα μπλόκα, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ που τους έχει ρημάξει τη ζωή. Οι υγειονομικοί εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη να ενώσουμε τη δική μας φωνή με τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια του λαού και να οργανώσουμε την πάλη μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Πρώτον και κύριο ο μισθός απλά δεν φτάνει. Οι πολυδιαφημισμένες αυξήσεις είναι ουσιαστικά μειώσεις αφού εξανεμίζονται από την πολλαπλάσια ακρίβεια. Ουσιαστικά κάθε χρόνο είμαστε και φτωχότεροι ενώ πολλές ειδικότητες συμβασιούχων και εργολαβικών συναδέλφων αμείβονται με αποδοχές κάτω από το κόστος ζωής. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την κατεύθυνση που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση για περισσότερη δουλειά για να αυξήσουμε τις αποδοχές μας. Δεν είναι τα απογευματινά ιατρεία λύση ούτε διέξοδος. Όπως επίσης δεν μπορούμε να ζούμε με την ζητιανιά των επιδομάτων και pass. Η πάλη για αυξήσεις στους μισθούς είναι μονόδρομος!

Με πόσους ακόμη τρόπους να «πληρώσουμε» την εντατικοποίηση και την υπερεργασία; Με τα χρωστούμενα ρεπό; Με τις τσακισμένες μέσες και τα πονεμένα γόνατα συναδέλφων με δεκαετίες δουλειάς στην πλάτη τους που κάνουν το ένα βραδινό πίσω από το άλλο; Με τις μετακινήσεις ακόμη και σε άλλους νομούς; Με τα διπλά πόστα το βράδυ και το καθημερινό τρεχαλητό; Με το φόρτωμα συνεχούς νέας γραφειοκρατίας (DRG) όχι για την περίθαλψη αλλά για να φορτώνονται τα κόστη στο λαό; Με την μιζέρια και την αθλιότητα της αποδοχής μιας κανονικότητας που παρέχουμε όλο και φτωχότερη περίθαλψη; Είναι πρόκληση μέσα σε αυτέ τις συνθήκες εντατικοποίησης και χρόνιας αδιοριστίας ο υπουργός Γεωργιάδης να δηλώνει ότι οι επικουρικοί συνάδελφοι περισσεύουν και δεν τους χρειαζόμαστε!

Μπροστά σε όλα αυτά τι έρχεται να προσφέρει το νέο νομοσχέδιο και τα απογευματινά χειρουργεία παρά περισσότερη δουλειά και τσάκισμα στο δικαίωμα του λαού σε ότι έχει απομείνει ως δωρεάν περίθαλψη. Είναι σαφές ότι διαμορφώνεται συνολικά ένα περιβάλλον για το λαό όπου κάθε δωρεάν δικαίωμα απαξιώνεται και καταργείται.

Δεν υπάρχει κανένας φυσικός νόμος που πρέπει να αποδεχτούμε αυτή την αθλιότητα που ζούμε και αυτή που μας ετοιμάζουν. Είναι η κυβερνητική πολιτική που για λογαριασμό του κεφαλαίου επιτίθεται στα εργασιακά μας δικαιώματα και στο δικαίωμα του λαού στην ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Μία πολιτική που πολύ μεθοδευμένα έχει υπηρετηθεί από όλες τις κυβερνήσεις και έχει παράξει την καθημερινότητα που ζούμε. Μία πολιτική που θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση όσο δεν θα βρισκόμαστε απέναντί της με μαζικούς και οργανωμένους αγώνες. 

Οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη τον μαζικό απεργιακό αγώνα. Μέσα από το σωματείο και με μαζικές συνελεύσεις πρέπει να ενισχυθεί η κατεύθυνση οργάνωσης μαζικών αγώνων αντίστασης και διεκδίκησης. Και ας το έχουμε καθαρό. ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ και οι πολιτικές δυνάμεις που κυριαρχούν στην παρούσα φάση ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ να οργανώσουν αυτόν τον αγώνα. Είναι ανάγκη λοιπόν να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να μαζικοποιήσουμε τις συνελεύσεις και να δυναμώσουμε τις Απεργίες στις 22 και 28 του Φλεβάρη. Να παλέψουμε οι αγώνες μας να μην είναι άσφαιρες τουφεκιές αλλά να δυναμώνουν την αντίσταση και την διεκδίκηση όλου του κόσμου της δουλειάς απέναντι στο σύστημα και την πολιτική του.

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΩΣ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΟΥ 

ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: