Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Ανταπόκριση από τη ΓΣ του ΣΕΤΗΠ στις 12/02

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη εν όψει της απεργίας που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για τις 28 του μήνα.

Εξ αρχής φάνηκε η διάθεση του ΔΣ του σωματείου, με επικεφαλής την Ταξική Ενότητα (ΠΑΜΕ), η Γενική Συνέλευση αυτή να είναι μία ακόμη άνευρη και τυπική διαδικασία απλής επικύρωσης της απόφασης του ΔΣ, πριν καν συζητηθεί η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το σωματείο από την ίδια τη συνέλευση για συμμετοχή στην απεργία του ΕΚΑ. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα μέλη του κλάδου καλούνται σε συνέλευση με ένα τέτοιο σκεπτικό και κλίμα που δεν ευνοεί την έκφραση των αγωνιστικών διαθέσεων αλλά και την ουσιαστική απόφαση αγώνα από τους ίδιους. 
Θετική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι στη συνέλευση παρευρέθηκαν και μίλησαν μετανάστες εργαζόμενοι της Teleperformance, οι οποίοι με τον αγώνα τους μαζί με τους συναδέλφους τους στις άλλες μεγάλες εταιρείες των τηλεφωνικών κέντρων αποτελούν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Έδειξαν τη διάθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα που έχει ανοίξει μετά τη μαζική απεργία στις 8/2, με νέα απεργία στις 19/2.
Η Ταξική Πορεία συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση και τοποθετήθηκε πάνω στα ζητήματα της περιόδου και εν όψει της απεργίας. Από πλευράς μας θέσαμε το ζήτημα της αργοπορίας για μια ακόμη φορά να καλεστεί ΓΣ, ενώ εδώ και ένα μήνα μαθητές - φοιτητές - εκπαιδευτικοί αλλά και αγρότες βρίσκονται στους δρόμους. Αν θέλει πραγματικά το σωματείο να ενωθεί με αυτά τα μέτωπα θα πρέπει να μην περιμένει το ΕΚΑ (πόσο μάλλον τη ΓΣΕΕ) για την ανάληψη δράσης και το βγάλσιμο του κλάδου σε αγωνιστική κατεύθυνση για τα πολλά προβλήματα που τον μαστίζουν. Ταυτόχρονα, δηλώσαμε τη στήριξή μας στον ελπιδοφόρο αγώνα που έχει ξεκινήσει στα τηλεφωνικά κέντρα και την ανάγκη μαζικοποίησης του, τόσο από τους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτά (μετανάστες και ντόπιους), αλλά και από όλους στον κλάδο και όχι μόνο. Ασκήθηκε κριτική σε ό,τι αφορά τη στάση που έχει κρατήσει το ΔΣ σχετικά με την τοποθέτησή του για το παλαιστινιακό ζήτημα και την υιοθέτηση του αιτήματος για τα σύνορα του '67. Μια θέση που αναγνωρίζει το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ και δεν αποτελεί ουσιαστική αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Τέλος, σε ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς στην ΕΛΜΕ Πειραιά και όχι μόνο, που διώκονται για τη συνδικαλιστική και αγωνιστική τους στάση και δράση, ερωτηματικό αποτελεί η κατάθεση αντιπαραθετικού ψηφίσματος από πλευράς της Ταξικής Ενότητας, χωρίς να εξηγήσει το λόγο της στάσης αυτής και το μέγεθος της διαφωνίας της με το ψήφισμά μας ώστε να δικαιολογεί κάτι τέτοιο. 
 
Ως Ταξική Πορεία θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στην απεργία στις 28 του μήνα, αλλά και στην απεργία στα τηλεφωνικά κέντρα και την cosmote-evalue στις 19.

Δεν υπάρχουν σχόλια: