Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ OPENBET! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Καμία απόλυση συναδέλφου στην OPENBET. 

Απέναντι σε μαζικές απολύσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Openebet. Ενημερώθηκαν πως η εταιρεία βρίσκεται σε ανάγκη άμεσων λύσεων διότι έχουν προκύψει όπως λένε «σημαντικά προβλήματα παραγωγικότητας». Γνωρίζουμε πολύ καλά πως μπορεί  σαν πρόσχημα και «αντικειμενικότητα» να χρησιμοποιείται η παραγωγικότητα, η αλήθεια όμως είναι ότι αντιμετωπίζουν  τους εργαζόμενους σαν βάρος που όταν δεν τους χρειάζεται τους πετά στο δρόμο . Η λογική της μεγιστοποίησης του κέρδους της εταιρείας και του ομίλου, είναι αυτή που οδηγεί τις κινήσεις της.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, αυτές οι απολύσεις έρχονται μετά από μια περίοδο έντονης εντατικοποίησης των όρων δουλειάς, μετά το κλείσιμο ενός μεγάλου project, το οποίο κυριολεκτικά «ξεζούμισε» τους εργαζομένους, με συνεχείς υπερωρίες και παραιτήσεις εργαζομένων. Αφού λοιπόν «βγήκε» το έργο, για να συνεχίσει να αυξάνει τα κέρδη της, πρέπει 16 εργαζόμενοι να πεταχτούν στην ανεργία. Για το κεφάλαιο, είμαστε αναλώσιμοι!

Γνωρίζουμε πολύ καλά τους όρους δουλειάς στο κλάδο της πληροφορικής. Ελαστικές σχέσεις εργασίας, «ανακύκλωση» εργαζομένων, χαμηλοί μισθοί, «άπιαστοι» στόχοι και μόνιμο άγχος και πίεση, για να διατηρήσουμε την «παραγωγικότητα» μας. Είναι χαρακτηριστικό της περιόδου το γεγονός πως πολλοί εργαζόμενοι εξαναγκάζονται σε παραίτηση για να διατηρήσουν την ψυχική τους υγεία, μην αντέχοντας τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η εργοδοσία.

Με την ακρίβεια να έχει χτυπήσει κόκκινο εδώ και καιρό, τον πληθωρισμό συνεχώς να αυξάνεται και το κόστος ζωής να έχει εκτοξευτεί, έρχεται σαν συμπλήρωμα στην αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση η χειροτέρευση των όρων δουλειάς των εργαζομένων, και οι απολύσεις σαν μόνιμη απειλή για την σιωπηλή αποδοχή αυτής της πραγματικότητας. Εμείς δεν θα σιωπήσουμε!

Μόνο η συλλογική και οργανωμένη πάλη μπορεί να βάλει φραγμό στο μαύρο εργασιακό παρόν και μέλλον που μας ετοιμάζουν. Κόντρα στη λογική των «σωτήρων», οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια. Με τα σωματεία τους, με τις συλλογικές τους διαδικασίες, να οργανωθούν και να παλέψουν για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για συλλογικές συμβάσεις και πραγματικές αυξήσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να παλέψουν για να μην γίνει καμία απόλυση στην Openebet!

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


                                                        ΑΘΗΝΑ 14/11/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια: