Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

WATT & VOLT: Απολύσεις και τρομοκρατία σε συνεργασία με το κράτος



Καταγγέλλουμε την προκλητική παρουσία και επέμβαση της αστυνομίας στη σημερινή συγκέντρωση έξω από την εταιρεία Watt-Volt στο Μαρούσι.

Το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μάη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Watt & Volt στο Μαρούσι, με αίτημα να μην περάσουν οι απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εταιρεία. Τη συγκέντρωση στήριξε και η Ταξική Πορεία. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, και ενώ συνεχιζόταν το μοίρασμα ανακοινώσεων στους εργαζόμενους της εταιρείας, εμφανίστηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, περιπολικό, μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ και αυτοκίνητο της ασφάλειας!!

Με προκλητικό τρόπο οι αστυνομικές δυνάμεις απαίτησαν εξακρίβωση στοιχείων των παρευρισκόμενων και έλεγχο των προσωπικών τους αντικειμένων. Παρά τη σθεναρή στάση των συγκεντρωμένων που απέτρεψε τα χειρότερα, οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε έλεγχο ταυτοτήτων τριών εκ των συγκεντρωμένων και προσαγωγή ενός εξ αυτών στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά από λίγη ώρα.

Η προκλητική παρουσία και παρέμβαση της αστυνομίας δεν ήταν τυχαία. Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις καταστολής βρέθηκαν στην υπηρεσία των αφεντικών, του κεφαλαίου και της εργοδοσίας. Οι απολύσεις στη Watt & Volt  είναι μόνο η αρχή και θα συνεχιστούν. Η νέα εργοδοσία Μυτιληναίου έδειξε το σκληρό και τρομοκρατικό της πρόσωπο. Η καταστολή και οι συλλήψεις απεργών έξω από το εργοστάσιο της Μαλαματίνα, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούσαν στενά την διαδήλωση της εργατικής Πρωτομαγιάς είναι στιγμιότυπα από την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι που απεργούν, διαδηλώνουν και αντιστέκονται. 

Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της αστυνομίας

Να παρθούν πίσω οι απολύσεις στη Watt & Volt  

Στο δρόμο σπάμε τη τρομοκρατία


ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: