Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Να πάψει κάθε δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων συνδικαλιστών - Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία "Μαλαματίνα"

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει τη σύλληψη των τριών συνδικαλιστών από τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών, που έγινε κατά τη διάρκεια της συνεχιζομενης απεργίας στο εργοστάσιο της εταιρείας Μαλαματίνα.

Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου βρίσκονται σε απεργία ενάντια σε 15 απολύσεις συναδέλφων τους, ενάντια στην επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας και την εργολαβοποίηση τμημάτων του εργοστασίου. Παράλληλα οι εργαζόμενοι διεκδικουν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Χθες, Πέμπτη 4 Αυγούστου, η εργοδοσία επιχείρησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με τη στήριξη αστυνομικών  δυνάμεων, οι οποίες δεν δίστασαν να συλλάβουν τους τρεις συνδικαλιστές και μάλιστα με την κατηγορία της "παράνομης βίας", σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος Χατζηδάκη (4808/2021),  ενάντια στο δικαίωμα των εργαζομένων να περιφρουρούν τις απεργίες τους. Μάλιστα, η εργοδοσία τούς φόρτωσε και με μηνύσεις για εξύβριση και απειλή.

Οι συλλήψεις αυτές και οι δεκάδες διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων που αντιστέκονται στην αντεργατική πολιτική, είναι κομμάτι της συνολικής σφοδρής επίθεσης που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο και η κυβέρνησή του σε βάρος της εργατικής τάξης. Είναι κομμάτι της προσπάθειας να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι, να χτυπηθεί η συνδικαλιστική δράση και να επιβληθεί ένας γενικευμένος εργασιακός μεσαίωνας, ώστε να συνεχιστει χωρίς εμπόδια η καπιταλιστική κερδοφορία.

Εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων στην "Μαλαματίνα".

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων συνδικαλιστών και την απόσυρση κάθε κατηγορίας σε βάρος τους.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022




Δεν υπάρχουν σχόλια: