Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει - Κάτω τα χέρια από τους απεργούς στη Μαλαματίνα

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει τις συλλήψεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Μαλαματίνα και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννη Φραγγίδη και του Αναπληρωτή Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννη Νιβορλή, με βάση τις επιθυμίες της εργοδοσίας και τις επιταγές της κυβέρνησης και της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης.

Εργοδοσία και κυβέρνηση έχουν επιδόθει σε μια ασταμάτητη τρομοκρατία ενάντια στους απεργούς, χρησιμοποιώντας απεργοσπάστες και αστυνομία. Μόνος στόχος των συλλήψεων είναι να σταματήσει ο δίκαιος απεργιακός αγώνας που δίνουν εργαζόμενοι ενάντια στις 15 απολύσεις συναδέλφων τους, ενάντια στην εργολαβοποίηση τμημάτων του εργοστασίου, και για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αύξηση στους μισθούς.

Οι πρακτικές αυτές καθόλου ξεκομμένες δεν είναι από τη συνολική επίθεση του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό.

Αντίσταση και αγώνας η μόνη λύση ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλουν. 

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων συνδικαλιστών και την απόσυρση κάθε κατηγορίας σε βάρος τους, την άμεση ανάκληση των απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Κάτω ο ν. 4808 (Χατζηδάκη) που διασφαλίζει τη δυνατότητα των απεργοσπαστικών μηχανισμών της εργοδοσίας να δρουν, διώκοντας τους απεργούς που υπερασπίζονται και περιφρουρούν την απεργία τους.

Εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα».

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022



Δεν υπάρχουν σχόλια: