Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

ΣΜΤ: Νέες κινητoποιήσεις ενάντια στις απολύσεις στην Green Properties

 

Σήμερα 16/2 πραγματοποιήθηκαν νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζόμενων της Green Properties  με 3ωρη στάση εργασίας από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και απεργία στα εργοτάξια της κατασκευαστική εταιρίας από το Συνδικάτο Οικοδόμων. Οι κινητοποιήσεις έγιναν εν όψη της προγραμματισμένης εκδίκασης του ζητήματος στην επιθεώρηση εργασίας, η οποία όμως αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη με πρωτοβουλία της εργοδοσίας.

Παρά την αναβολή της εκδίκασης πραγματοποιήθηκαν οι δύο προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.  Μία έξω από   εργοτάξιο της εταιρίας επί της λεωφόρου Συγγρού όπου υλοποιήθηκε αποκλεισμός του εργοταξίου και ανάρτηση γιγαντοπανό  και μία αργότερα  έξω από τα κεντρικά γραφεία στην Καλλιθέα στης οποίας την είσοδο για άλλη μια φορά περίμεναν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μαζί με μισθωμένους μπράβους της εργοδοσίας. Αυτή τη φορά μάλιστα προσπάθησαν να δημιουργήσουν γεγονός έντασης μεταξύ αστυνομίας και συγκετρωμένων με κύριο σκοπό τη διάσπαση και την τρομοκρατία των εργαζόμενων και του σωματείου. 

Η εργοδοσία της Green Properties με την πλήρη προστασία του κράτους και την κάλυψη του αντεργατικού νομικού οπλοστασίου επιδιώκουν να καθιερώσουν και να εξαπλώσουν τον εργασιακό μεσαίωνα. Η τρομοκρατία, οι εκδικητικές απολύσεις, οι εργασιακές σχέσεις που θυμίζουν κάτεργο αφορούν συνολικά το κλάδο των μισθωτών τεχνικών και ως τέτοιες πρέπει να συνεχίσουν να παίρνουν μαζική και αποφασιστική απάντηση.

Νίκη στον αγώνα των απολυμένων της Green Properties

Να παρθούν πίσω οι εκδικητικές απολύσεις

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζόμενων

Αυξήσεις στους μισθούς- Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας

 Δουλειά με δικαιώματα. 






– ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: