Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Νοσοκομείο Χανίων: Συνέλευση 16 Φλεβάρη - Απεργία 22 Φλεβάρη

ΣΤΙΣ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

  • Μαζικοί διορισμοί στα νοσοκομεία. Όχι στην υποστελέχωση και τους εξοντωτικούς όρους δουλειάς 
  • Πραγματικές αυξήσεις μισθών στο κόστος της ζωής
  • Να χαρακτηριστεί ο χώρος του νοσοκομείου ανθυγιεινός μ’ ότι αυτό σημαίνει για τους όρους εργασίας μας.
  • Ίση – πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό. 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων. 

Η απεργία στις 22 Φλεβάρη πρέπει να γίνει υπόθεση του καθένας μας. Η συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου μας, όπως και η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κάθε άλλο παρά αναλαμβάνουν την ευθύνη να οργανώσουν την πάλη των εργαζόμενων στη χώρα μας. Στη Γαλλία, την Αγγλία και άλλες χώρες είναι ήδη σε εξέλιξη επίμονοι, μαζικοί και σημαντικοί αγώνες απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι στην περίθαλψη πρωτοστατούν στην Αγγλία, ενώ στην Ισπανία η δωρεάν περίθαλψη είναι αίτημα που πλημμυρίζει δρόμους και πλατείες με απανωτές διαδηλώσεις. 

Στη χώρα μας, οι δαπάνες για την περίθαλψη του λαού, χρόνια τώρα από σειρά κυβερνήσεων, κρίνονται ως σπατάλες που πρέπει να συμμαζευτούν, έστω και αν οι άνθρωποι της δουλειάς αρρωσταίνουν και θα πεθαίνουν χωρίς ουσιαστική περίθαλψη. Τα νοσοκομεία και οι δομές υγείας δε στηρίζονται, λειτουργούν όπως- όπως υποστελεχωμένα και με όρους εξόντωσης των εργαζόμενων. 

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων οι ελλείψεις σε υποδομές, από τα ασθενοφόρα μέχρι τα διαγνωστικά μηχανήματα χρονίζουν και συμπληρώνονται τον τελευταίο καιρό με τραγικά κενά στην στελέχωση που οδηγούν σε επιπλέον παραιτήσεις και επικίνδυνη για εργαζόμενους και ασθενείς εντατικοποίηση όσων μένουν. Η εικόνα νοσοκομείων που συνειδητά σπρώχνονται στο κλείσιμο, όπως του Ρεθύμνου, της Ιεράπετρας και αλλού, όπου δίκαια ξεσηκώνονται οι κάτοικοι, θα επιδεινωθεί μετά τις εκλογές όποιο και αν είναι το αποτέλεσμά τους. Κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες με βάση το φόρτο εργασίας και για τα γειτονικά νοσοκομεία -όπως των Χανίων- που θα υπερφορτωθούν, την ίδια ώρα που ήδη υπάρχουν τραγικές ελλείψεις και εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς για τους εργαζόμενούς τους. 

Η πραγματικότητα στις παθολογικές κλινικές και στα Τ.Ε.Π. ήταν το μόνο που δεν είδε η υφυπουργός Γκάγκα στην πρόσφατη επίσκεψή της και αυτό μαρτυρά πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί αν δε διαμορφώσουμε όρους μαζικής αντίστασης και πάλης για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς κόντρα στην ακρίβεια και για το ίδιο το δικαίωμα του λαού στην ίση- πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Ήδη η ακρίβεια λεηλατεί τους μισθούς μας, η πολιτική της υποστελέχωσης γίνεται καθεστώς και ένας νέος κύκλος κλεισίματος νοσοκομείων είναι μπροστά μας. 

Δε θα σταματήσουν αν δε μας βρουν απέναντι με συνελεύσεις, πραγματικές απεργίες, διαδηλώσεις. Δε θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσουμε με τη μαζική μας αντίσταση μαζί με τα υπόλοιπα κομμάτια εργαζόμενων που η ανάγκη της υπεράσπισης της ζωής και του δίκιου τους θα βγάζει καθημερινά στο δρόμο. 

Έχουμε εμπειρία, να αποφύγουμε τις εκλογικές αυταπάτες που απλώς θα καθυστερήσουν, με συνέπειες σε βάρος μας, την αναγκαία συγκρότηση της μαζικής αντίστασης απέναντι στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου που ξεκάθαρα θα συνεχίσουν την επίθεσή τους σε κάθε δικαίωμα και την ίδια τη ζωή των εργαζόμενων. 

Όλοι στη συνέλευση 16 Φλεβάρη.

Μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία 22 Φλεβάρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: