Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 


Με μεγάλη μαζικότητα χιλιάδων κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα η απεργιακή συγκέντρωση στο ΥΠΠΟΑ στην Αθήνα. Ύστερα από 50 μέρες κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών ενάντια στο ΠΔ85, η κυβέρνηση δείχνει να μην πτοείται και επιμένει στην επίθεση της ενάντια στα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα των εργαζόμενων του κλάδου. Την ίδια στιγμή, οι καλλιτέχνες συνεχίζουν με αποφασιστικότητα των αγώνα τους, με τις καταλήψεις τους που συνεχίζονται ακόμη, παρά την τρομοκρατία και κατεβαίνοντας κάθε βδομάδα στους δρόμους, με αποκορύφωμα τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δυο τελευταίων εβδομάδων. Στην σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία εργαζόμενων στις τέχνες μετά το κάλεσμα 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΠΟΘΑ, δραματικές σχολές και σχολές χορού καθώς και μαθητές καλλιτεχνικών σχολείων, ενώ παρευρέθηκαν και συλλογικότητες που παρεμβαίνουν στο κίνημα. Η Ταξική Πορεία συμμετείχε στην κινητοποίηση με πανό, μοιράζοντας προκηρύξεις και φωνάζοντας συνθήματα. 

Η πορεία ξεκινώντας από το ΥΠΠΟΑ κατευθύνθηκε στους δρόμους τους κέντρου με έντονο παλμό και μαζικότητα, περνώντας από το Υπουργείο Εργασίας , το κατειλημμένο από εργαζόμενους ηθοποιούς από χθες κτίριο του ΡΕΞ του Εθνικού και καταλήγοντας στο κατειλημμένο από φοιτητές δραματικών σχολών κτίριο του ΤΣΙΛΛΕΡ.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου και οι σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών πρέπει να συνεχίσουν το μεγάλο αγώνα που δίνουν ενάντια στο ΠΔ85, διεκδικώντας εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα! Να μην υποκύψουν στις πιέσεις που ασκεί η κυβέρνηση για υποχώρηση, ούτε στις αυταπάτες για εκλογικές λύσεις. Το δίκιο τους θα το βρουν στο δρόμο του αγώνα! Στο πλευρό τους πρέπει να σταθούν και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που βιώνουν την ίδια αντεργατική πολιτική.



Δεν υπάρχουν σχόλια: