Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Ψυχίατρος απολύθηκε από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλουμε την απόλυση ψυχίατρου από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Ο συνάδελφος εργαζόταν με σύμβαση ορισμένου χρόνου τριετούς διάρκειας και απολύθηκε πολύ πριν την ολοκλήρωσή της με την αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας.

Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω επιχειρησιακών προγραμμάτων, οι προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ, τα ΣΔΙΤ, οι ΣΟΧ, συμβάσεις ΟΑΕΔ, οι εργολαβίες και η κατεύθυνση μετατροπής των νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου αποτελούν τις διάφορες μορφές που λαμβάνει η επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα και συγκεκριμένα στο Δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή Δουλειά.

Εργασιακές συμβάσεις που εδώ και δεκαετίες πλήττουν εκατοντάδες συναδέλφους μας στην καθαριότητα, τραυματιοφορείς, φύλαξη, μαγειρεία, διανομή, ιματισμός-πλυντήρια και συνεχώς επεκτείνονται σε όλους τους εργασιακούς κλάδους των νοσοκομείων. Εργαζόμενοι που βρίσκονται συνεχώς υπό την καθημερινή εργοδοτική τρομοκρατία της απόλυσης.

Η κατεύθυνση του χτυπήματος των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής της επίθεσης που υπηρετήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια, κλιμακώθηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας και αποτελεί την ουσία του «ΝΕΟΥ ΕΣΥ» που διακηρύσσει η ΝΔ. Ο νόμος Γκάγκα αποτελεί το πιο πρόσφατο στιγμιότυπο χτυπήματος των εργασιακών δικαιωμάτων και στον κλάδο των γιατρών.

Η πολιτική αυτή που πλαισιώνεται από την έλλειψη προσλήψεων, τους καθηλωμένους μισθούς και την εντατικοποίηση της εργασίας αποτελεί την αιτία των 350 και πλέον παραιτήσεων γιατρών τον τελευταίο χρόνο για τις οποίες η κυβερνητική πολιτική νίπτει τας χείρας της.

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα η πολιτική αυτή βρίσκει την συνέχειά της και στον ιατρικό τομέα μετά την απόλυση Γαστρεντερολόγου κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Το δικαίωμα του λαού σε ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη πλήττεται όλο και περισσότερο από το προχώρημα αυτής της πολιτικής. Η πολιτική του συστήματος κατά την πανδημία αποτελεί κορωνίδα της εγκατάλειψης του λαού, ο οποίος πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ψυχιατρικοί ασθενείς που στερούνται το δικαίωμά τους είναι οι πλέον αδύναμοι να το υπερασπιστούν απέναντι στην κυβερνητική και εργοδοτική αυθαιρεσία της Διοίκησης του ν.Χατζηκώστα.

Μπροστά σε τέτοια χτυπήματα ελάχιστη συμβολή της ΕΙΝΗ πέραν των ανακοινώσεων θα ήταν συμπόρευση με την προκηρυγμένη Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 22 Φλεβάρη. 

Διεκδικούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου.


Όλοι στην Απεργία στις 22/2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: