Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Αθήνα: ανταπόκριση από την απεργιακή κινητοποίηση των υγειονομικών


Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα 22/2 οι υγειονομικοί στην Αθήνα, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρυχθεί πανελλαδικά (στάση εργασίας για τα νοσοκομεία της Αττικής). Περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι διαδήλωσαν από την πλατεία Μαβίλη μέχρι το υπουργείο Υγείας. Κατά την πάγια τακτική της κυβέρνησης, την πορεία ακολουθούσε προκλητικά, σχεδόν μέσα στα μπλοκ, τόσο η ομάδα ΟΔΟΣ, όσο και τα ΜΑΤ.

Η επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση, οραματιζόμενη το “ΝΕΟ ΕΣΥ”, περνάει μέσα από εκατοντάδες απολύσεις συμβασιούχων, δεκάδες παραιτήσεις γιατρών, και κατάρρευση των νοσοκομείων τόσο κεντρικά όσο και της επαρχίας. Με τις Παθολογικές κλινικές να έχουν ξεπεράσει τα όρια, το προσωπικό να βρίσκεται συχνά σε καθεστώς υπερεφημέρευσης και τα οφειλόμενα ρεπό να μετρούνται σε δεκάδες, η κυβέρνηση έρχεται να επιτεθεί τόσο στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων όσο και με αυστηρούς περιορισμούς στην πρόσβαση του λαού σε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.

Παρά τη μικρότερη των αναγκών συμμετοχή και κόντρα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν προτίθενται να αναλάβουν το βάρος των αγώνων που απαιτούνται, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η διάθεση ενός δυναμικού να επιμένει να απεργεί και να αγωνίζεται. 

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της περίθαλψης, στο πλευρό του λαού, πρέπει να συνεχίσουμε και να μαζικοποιήσουμε τις κινητοποιήσεις μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά και για πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.

  • Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να μην απολυθεί κανείς. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις.
  • Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν το κόστος ζωής. 
  • Όχι στο κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις τμημάτων και νοσοκομείων.
  • Αναγνώριση του χώρου των νοσοκομείων ως ανθυγιεινού.
  • Όχι στους εργολάβους και τις ΣΔΙΤ. Όχι στο «ΝΕΟ ΕΣΥ».
  • Πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο τον λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: