Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Ανταπόκριση από τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των καλλιτεχνών στην Αθήνα (17-2-23)



Mερικές εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το ΣτΕ, για την απεργιακή κινητοποίηση των καλλιτεχνικών σωματείων. Το πρωί ήταν προγραμματισμένη και η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του ΠΔ 85/2022 από μια σειρά καλλιτεχνικά σωματεία και ομοσπονδίες.

Η Ταξική Πορεία έκανε παρέμβαση με πανό και προκήρυξη στην κινητοποίηση, προσπαθώντας να βάλει τη γραμμή της συνέχισης του αγώνα ενάντια στη λογική της συνδιαλλαγής που εμμέσως πλην σαφώς πάει να μπει από διάφορες μεριές.


Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μαθητές από καλλιτεχνικά σχολεία, ενώ με την άφιξη των καλλιτεχνών από την κατάληψη του ΡΕΞ, ο κόσμος πορευτηκε με διαδήλωση μέχρι το Σύνταγμα. Εκεί βρήκε, για άλλη μια φορά, το κλειό της αστυνομίας στις σκάλες του Συντάγματος, όπου εμποδίστηκε για ένα χρονικό διάστημα να ανέβει στον άγνωστο στρατιώτη. Με την πίεση των διαδηλωτών, ο κλειός υποχώρησε και η συγκέντρωση συνεχίστηκε για ορισμένο χρόνο μπροστά από τη Βουλή.

Έχει μεγάλη σημασία η συνέχιση του αγώνα των καλλιτεχνών, παρά τις ξεκάθαρες προσπάθειες από την πλευρά της κυβέρνησης να τους εξαναγκάσει σε υποχώρηση και να καλλιεργήσει μια κατάσταση αναμονής, με στόχο το κλείσιμο του αγώνα. Από δίπλα και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του χώρου, που εγκλωβίζουν την αγωνιστική διάθεση του κόσμου σε λογικές συνδιαλλαγής και κατ' επέκταση, εκτόνωσης. Οι καλλιτέχνες, εργαζόμενοι και σπουδαστές, κόντρα σε αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να ξανακατέβουν μαζικά στο δρόμο και να συνεχίσουν την πάλη τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους!

Νέες συναυλίες αλληλεγγύης προγραμματίζονται για το Σάββατο και τη Δευτέρα 18 και 20 του Φλεβάρη.






Δεν υπάρχουν σχόλια: