Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

ΣΜΤ: Νέα μαζική κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις στην Green Properties.

 


Νέα μαζική κινητοποίηση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευή 03/02 έξω από τα γραφεία τα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρίας
Green Properties. Περισσότεροι από 150 μισθωτοί τεχνικοί αλλά και πολλοί αλληλέγγυοι εργαζόμενοι φώναξαν για την άμεση επαναπρόσληψη των 11 απολυμένων μηχανικών και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της Green Properties έδειξε τις πραγματικές της προθέσεις. Η αστυνομία σε ρόλο φύλακα και με βασική προσπάθεια να τρομοκρατήσει το σωματείο και τους απολυμένους εργαζόμενους βρισκόταν από νωρίς στην είσοδο των γραφείων, ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι απουσίαζαν από τον χώρο μετά από απόφαση της εργοδοσίας.

Το ίδιο πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του ΣΜΤ και της διοίκησης της εταιρίας με την δεύτερη να δηλώνει πως δεν προτίθεται να επαναπροσλάβει κανέναν απολυμένο ούτε να συζητήσει για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους με βασικό επιχείρημα τις «δυσκολίες της οικονομίας».

Ο αγώνας για άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων μηχανικών και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους  πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει με κάθε μέσο. Η εκδικητικότητα της εργοδοσίας απέναντι στην συλλογική διεκδίκηση θα αποτελέσει παράδειγμα για την εργοδοσία του κλάδου συνολικά και ως τέτοια πρέπει να απαντηθεί μαζικά και αποφασιστικά με τη συμμετοχή και αλληλεγγύη των εργαζόμενων ολόκληρου του κλάδου.  







Δεν υπάρχουν σχόλια: