Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Iδιοκτησιακή λογική στο site του Εργατικού Κέντρου Σάμου

Μια ημέρα πριν την ολοκλήρωση των εκλογών στο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Σάμου, η παράταξη της «Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας», που πρόσκειται στο ΠΑ.Μ.Ε, ανήρτησε στο σάιτ του εργατικού κέντρου ανυπόγραφη ανακοίνωση όπου μέσα σε όλα τα άλλα επιτίθεται, χωρίς να κατονομάζει, στην παράταξη της «Ταξικής Πορείας». Κι αν οι απόψεις της κάθε παράταξης και η κριτική της απέναντι στις άλλες είναι δεκτή και θεμιτή, το γεγονός πως χρησιμοποιείται το σάιτ του εργατικού κέντρου για να προβληθεί η ανακοίνωση μίας από αυτές, είναι και απαράδεκτο και αθέμιτο. 
 
Το ανυπόγραφο της ανακοίνωσης αφήνει να εννοηθεί πως πρόκειται για ανακοίνωση του σωματείου, μόνο που το σωματείο βρίσκεται σε περίοδο εκλογών και κανένα όργανο του δεν δύναται να πάρει μια τέτοια απόφαση, για τον απλούστατο λόγο πως δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο συγκροτημένο. Αν η ανακοίνωση είναι της εφορευτικής επιτροπής, το μόνο συγκροτημένο όργανο κατά τη διάρκεια των εκλογών, αυτή οφείλει και να το υπογράψει αλλά και να μας εξηγήσει για ποιο λόγο επιτίθεται σε
παρατάξεις ενώ θα έπρεπε να φροντίζει για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.
 
Σε κάθε περίπτωση, η «Ταξική Πορεία» καταλαβαίνει πολύ καλά τους λόγους που οδήγησαν τους συναδέρφους της «Αγωνιστικής ταξικής ενότητας» σε μία τέτοια παρέμβαση, αφού γνωρίζουν τα όσα αναφέρουμε πιο πάνω, αλλά και τις ιδιοκτησιακές λογικές που τους χαρακτηρίζουν σε σχέση με το σωματείο και το εργατικό κέντρο. Καταγγέλλουμε, επομένως, ως απαράδεκτο, το γεγονός και της ανυπόγραφης ανακοίνωσης και της ανάρτησης της στο σάιτ του Ε.Κ.Σ. 
 
Απαιτούμε ή να κατέβει άμεσα η εν λόγω ανακοίνωση ή να υπογραφεί απ' τους πραγματικούς συντάκτες της και παράλληλα να αναρτηθεί και η ανακοίνωση της "Ταξικής Πορείας".
 
Παρασκευή 2/7/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια: