Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ELITE-ΠΑΤΡΑΙΚΗ ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ

Η διοίκηση της βιομηχανίας ELITE ανακοίνωσε ξαφνικά την Παρασκευή 25/06 το κλείσιμο της χαρτοποιητικής μηχανής του εργοστασίου. 21 εργαζόμενοι του τμήματος βρίσκονται στον αέρα ένα βήμα πριν την απόλυση. Η εργοδοσία της ELITE θέλοντας να γλιτώσει τα σπασμένα της πανδημίας στέλνει τους εργαζόμενούς της στην ανεργία.

Μετά από μια σειρά απολύσεων και κλεισιμάτων στη βιομηχανία χαρτιού, με τελευταίο γεγονός το πέταγμα στο δρόμο 130 εργαζομένων στη SOFTEX, ήρθε να πάρει τη σκυτάλη η ELITE. Από την 1η Αυγούστου, 21 οικογένειες θα πεταχτούν στο δρόμο μόνο και μόνο για να διαφυλαχτούν τα κέρδη της εταιρίας. Η απόφαση της ELITE παρουσιάστηκε ως «οριστική και αμετάκλητη» και αυτό για να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι αδιαμαρτύρητοι τις απολύσεις. Η προσπάθεια τάχα μου για να σωθούν κάποιες θέσεις το μόνο που κάνει είναι να διασπά τους εργαζομένους ρίχνοντας στάχτη στα μάτια τους. Την υπόθεση των απολύσεων πρέπει να την δουν σοβαρά οι εργαζόμενοι και να αναπτύξουν τα ταξικά και αγωνιστικά  αντανακλαστικά κόντρα στις επιλογές των εργοδοτών.

Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, οι εργοδότες προχωρούν σε γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι απολύσεις ,οι μειώσεις μισθών, οι απλήρωτες υπερωρίες, τα εξαντλητικά ωράρια είναι πλέον καθεστώς. Η διαχείριση της πανδημίας φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι που με τον ιδρώτα τους παράγουν πλούτο και κέρδη για το κεφάλαιο πλέον είναι αναλώσιμοι, χωρίς δικαιώματα.

Μπροστά σε αυτή την πρόκληση μοναδικός δρόμος είναι αυτός της αντίστασης και της διεκδίκησης. Η συμπαράσταση και η ταξική αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους της ELITE πρέπει να εκφραστεί μέσα και έξω από το εργοστάσιο ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας και της εκμετάλλευσης.  

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ!

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ! 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: