Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Χανιά: Νεκρός εργαζόμενος σε ξενοδοχείο. Μια ακόμη εργοδοτική δολοφονία.

Σήμερα το πρωί βρέθηκε νεκρός από ηλεκτροπληξία, ένας 37χρονος εργαζόμενος σε ξενοδοχειακή μονάδα στον Καβρό Αποκορώνου στη Γεωργιούπολη Χανίων.

Ένας ακόμη εργαζόμενος γίνεται θυσία στο βωμό του εργοδοτικού κέρδους. Για ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι για το κεφάλαιο η ανθρώπινη ζωή δεν υπολογίζεται μπροστά στη μεγιστοποίηση των κερδών του. Καμιά ανοχή απέναντι στο ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης», που απενοχοποιεί το κεφάλαιο και την εργοδοσία. Οι εξοντωτικές συνθήκες, οι μισθοί-ψίχουλα και η τρομοκρατία διαμορφώνουν τους όρους για τα εργοδοτικά εγκλήματα.

Η φετινή πολυπόθητη για το κεφάλαιο-κυβέρνηση-μεγαλοεργοδοσία τουριστική σεζόν βρίσκει τους εργαζόμενους σε πολύ χειρότερη κατάσταση από πέρυσι. Νόμιμα πλέον με το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, όσοι κατάφεραν να βρουν δουλειά εργάζονται μέσα σε εξαντλητικές συνθήκες. Οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται να υπογράψουν 15-20-30 μέρες σύμβαση μέσα σε ένα κλίμα εργοδοτικής τρομοκρατίας. Δουλεύοντας ατελείωτες ώρες με λιγότερα λεφτά.

Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε αναλώσιμοι.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, η απάντηση που πρέπει να δοθεί από τους εργαζόμενους δεν μπορεί να είναι άλλη από την συγκρότηση και την ενίσχυση των εστιών αντίστασης.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά με ασφάλεια είναι υπόθεση του μαζικού, συλλογικού αγώνα των ίδιων των εργαζόμενων. Για να ανατραπεί η σημερινή πορεία ισοπέδωσης των εργατικών κατακτήσεων, που φτάνει στο σημείο να απειλεί ολοένα και περισσότερο τη ζωή μας, πρέπει και μπορούμε να χτίσουμε τη συγκρότησή μας και να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας, στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις. Να μην
συνηθίσουμε την εκμετάλλευση και το θάνατο.

  • Μαζικός αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες ζωής και δουλειάς!
  • Καμία ανοχή στην καθημερινή εργασιακή βαρβαρότητα!
  • Κανένας στη δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: