Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο «ΜΙΣΘΟΣ» ΤΩΝ 200 ΕΥΡΩ!


Με μια προκλητική διάταξη, η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει στο νέο πρόγραμμα για τους μακροχρόνια ανέργους, τη δυνατότητα (!) για «μισθό» των 200 ευρώ το μήνα, καθώς συγκεκριμένα προβλέπεται ότι: «Ο καθαρός μηνιαίος μισθός (…) του νεοπροσληφθέντα μακροχρόνια ανέργου δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των διακοσίων (200) ευρώ». Η συγκεκριμένη διάταξη, αποτελεί εξευτελισμό των μακροχρόνια ανέργων, αλλά και ευθύ χτύπημα στη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τον κατώτατο μισθό, ανοίγοντας την όρεξη των εργοδοτών για πλήρη κατάργηση του κατώτατου μισθού. Ο «μισθός» που προβλέπει το πρόγραμμα, και δεν φτάνει ούτε για ένα πιάτο φαγητό, αποκαλύπτει το τι είδους εργασιακές σχέσεις θέλουν να προωθήσουν τόσο για τους άνεργους, όσο και για τους εργαζόμενους. Η διάταξη αυτή συνδυάζεται με μια ομοβροντία αντεργατικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, που στόχο έχουν την ισοπέδωση των δικαιωμάτων σε μισθό, ωράριο, ασφάλιση, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους, που θα εργάζονται με όρους πλήρης ασυδοσίας του κεφαλαίου.

Τα διάφορα δήθεν «προγράμματα επιδότησης της εργασίας», όπως αυτό των 100.000 μακροχρόνια ανέργων, είναι στην πραγματικότητα προγράμματα επιδότησης του κεφαλαίου. Η εργοδοσία απαλλάσσεται από τις υποχρεώσεις της με κρατική επιδότηση, για να βρει εργαζόμενους που δεν κοστίζουν τίποτα από τη στρατιά των ανέργων. Οι άνεργοι δεν αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι που έχουν δικαίωμα να δουλέψουν, αλλά ως «ωφελούμενοι», που θα πρέπει να λένε και «ευχαριστώ» για το εργασιακό κάτεργο που τους σέρνουν, για να τους πετάξουν μετά από λίγους μήνες πίσω στην ανεργία. Την ίδια στιγμή, οι σχέσεις αυτές συμπαρασύρουν όλους τους μισθούς προς τα κάτω, αυξάνοντας τα εκβιαστικά διλήμματα που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι καθημερινά, υπό την απειλή της ανεργίας.

Οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι δεν είναι σκλάβοι! Έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να δουλεύουν και να ζουν από τη δουλειά τους. Δεν πρέπει να συνηθίσουν τον εργασιακό μεσαίωνα! Πρέπει να απαιτήσουν να αποσυρθεί αμέσως η εμετική αυτή ρύθμιση! Αλλά και να κάνουν το βήμα της ταξικής οργάνωσης, της μόνης δύναμης που μπορεί να μπει φραγμός απέναντι στα αυτά τα σχέδια. Μόνο με τη μαζική αντίσταση και διεκδίκηση, μέσα στους χώρους δουλειάς, μπορεί να κοπεί το θράσος κυβέρνησης και κεφαλαίου.

  •   ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ «ΜΙΣΘΟ» ΤΩΝ 200 ΕΥΡΩ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ.
  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

15-10-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: