Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

ΑΘΗΝΑ: Ανταπόκριση από τις παρεμβάσεις για την ανεργία

 

Παρεμβάσεις σε λαϊκές γειτονίες και σε πλατείες πραγματοποιεί η Ταξική Πορεία στην Αθήνα, με στόχο να αναδείξει το ζήτημα της ανεργίας. Το Σάββατο έγιναν παρεμβάσεις στο Περιστέρι και στην Κυψέλη, όπου με προκήρυξη και ντουντούκα απευθυνθήκαμε σε κόσμο της δουλειάς και σε ανέργους και καταγγείλαμε την πολιτική της κυβέρνησης, που ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας εμπαίζει με προκλητικό τρόπο τους ανέργους, οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται. 


Τονίσαμε την ανάγκη να οργανωθούν οι άνεργοι, μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και την απειλή της εξαθλίωσης. Μέσα από την παρέμβασή μας αναδείξαμε την αναγκαιότητα να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται και όχι τα ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση. Όπως γράφουμε και στην σχετική προκήρυξη, η δουλειά δεν είναι "ατομική επιλογή", αλλά δικαίωμα κάθε ανθρώπου και ζήτημα λαϊκής πάλης. 


Άνεργοι και εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε από κανένα «σωτήρα».  Μονάχα ο λαός σώζει το λαό, μέσα από την οργάνωση και τον αγώνα. 

Η Ταξική Πορεία θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τις παρεμβάσεις για το ζήτημα της ανεργίας σε γειτονιές και χώρους που μπορεί να βρει και να συζητήσει με ανέργους.

  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ.
  • ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ (ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ).
  • ΚΑΜΙΑ ΕΞΩΣΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΕΡΓΟΥ.
  • ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: