Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Με υπουργική απόφαση καταργείται η αργία των Τριών Ιεραρχών (30/1) για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών και μάλιστα λίγες μέρες πριν την αργία. Σε συνέχεια της κατάργησής της για τα σχολεία ήδη από το 2020, σειρά πήραν και τα φροντιστήρια. Μην ξεχνάμε πως η ίδια κυβέρνηση το 2022 ψήφισε το νόμο “Δουλειές ξανά” με στόχο να μετατραπούν οι αργίες του κλάδου σε εργάσιμες. Η εργοδοσία σε μια σειρά φροντιστήρια με πρόσχημα την κατάργηση της αργίας στα σχολεία, ανάγκαζε τους εργαζόμενους να δουλεύουν παράνομα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν πολλοί συνάδελφοι να μην γνωρίζουν πως η 30/1 είναι αργία με τις αντίστοιχες απολαβές.

Η κατάργηση της αργίας είναι κομμάτι της συνολικής αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης, σύμφωνη με τα "θέλω" των αφεντικών που στόχο έχουν να ξεριζώσουν δικαιώματα και κατακτήσεις. Οι εργασιακές συνθήκες στον κλάδο χειροτερεύουν μέσα από τους ψηφισμένους αντεργατικούς νόμους. Μας θέλουν φοβισμένους, χωρίς δικαιώματα και τα αφεντικά να θησαυρίζουν στις πλάτες μας.

Με μαζικούς αγώνες υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας!

Να υπερασπιστούμε την αργία των Τριών Ιεραρχών, την έννοια της ανάπαυσης και του ελεύθερου χρόνου. Να υπερασπιστούμε τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τα κατοχυρωμένα με αγώνες και αίμα εργασιακά δικαιώματα, το ανθρώπινο ωράριο. Να οργανωθούμε μέσα από το σωματείο μας, να συζητήσουμε και να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας.

Αγωνιζόμαστε οι ίδιοι, συμμετέχουμε οι ίδιοι, αντιστεκόμαστε οι ίδιοι στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας, διεκδικούμε οι ίδιοι ενάντια σε όσα θέλουν να μας κλέψουν.

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας 29/1 στις 10:00 στο υπουργείο Παιδείας!

Όχι στην κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών

Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους 

Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς 

Κάτω οι νόμοι Χατζηδάκη/Γεωργιάδη


Δεν υπάρχουν σχόλια: