Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!


Με τους χειρότερους όρους ξεκινάει η χρονιά για το λαό και τους εργαζόμενους που στενάζουν κάτω από το βάρος της ακρίβειας. Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός για το 2024, σύμφωνος πάντα με τις υποδείξεις της ΕΕ και της Κομισιόν, προδιαγράφει ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων.

Όσο και αν η κυβένρηση μιλά για μέτρα κατά της ακρίβειας, όσο και αν πανηγυρίζει για την «ανάπτυξη» και την «επενδυτική αναβάθμιση», η πραγματικότητα είναι μια. Λαός και εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά την μάχη για την επιβίωση. Η ακρίβεια δεν είναι «παροδικό φαινόμενο» όπως μας έλεγαν. Οι νέες ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, βενζίνη, ηλεκτρικό και αέριο είναι μπροστά. Αντίστοιχα, το κόστος στέγασης είναι τεράστιο, την ίδια στιγμή που ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τα βασικά.

Τα ψέματα για τάχα αυξήσεις στους μισθούς και ξεπάγωμα των τριετιών μόνο στόχο έχουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια και να κατευνάσουν την λαϊκή οργή!

Παράλληλα, ο εργασιακός μεσαίωνας είναι παρών, με τους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη να διαμορφώνουν μια ακόμα πιο ασφυκτική καθημερινότητα για τους εργαζόμενους. Η μαύρη λίστα των εργοδοτικών εγκλημάτων όλο αυξάνεται και η συνδικαλιστική δράση και η απεργία βγαίνουν στην παρανομία.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, η μόνη διέξοδος βρίσκεται στη μαζική αντίσταση ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες «λάμπουν δια της απουσίας τους», διευκολύνοντας το έργο της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουμε, παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια μας! Κόντρα στις λογικές της ήττας και της αποσυγκρότησης, να ενεργοποιήσουμε τα συλλογικά μας όργανα σε κατεύθυνση μαζικών κι αποφασιστικών αγώνων. Να υπερασπιστούμε τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα! Να παλέψουμε για συλλογικές συμβάσεις εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν το κόστος ζωής. Να διεκδικήσουμε πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους. Να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

Σε αυτήν την κατεύθυνση η Ταξική Πορεία καλεί τα σωματεία και κάθε εργατική συλλογικότητα να πάρουν απόφαση για πραγματοποίηση εργατικής κινητοποίησης στις αρχές του Φλεβάρη, ενάντια στην πολιτική της λιτότητας και της εξαθλίωσης.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Να μην επιτρέψουμε τη σιγή νεκροταφείου που έχουν κηρύξει! Να οργανώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στη βαρβαρότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: