Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Κάτω η πολιτική της ακρίβειας και της φτώχειας!

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ!

Νέες αυξήσεις τιμών των βασικών ειδών διατροφής (όπως το λάδι), αλλά και όλων των προϊόντων των σούπερ-μάρκετ. Αυξήσεις τιμολογίων της ΔΕΗ και ρίξιμο της ευθύνης στον εργαζόμενο που... δεν ξέρει ποιο τιμολόγιο να επιλέξει. Αβάσταχτο καθημερινό κόστος μετακίνησης. Κάθε μήνας βγαίνει πιο δύσκολα από τον προηγούμενο.

Η πολιτική της ακρίβειας τσακίζει το λαϊκό εισόδημα και μεταφέρει τον πλούτο στις τσέπες των ξένων και ντόπιων αφεντικών. Μέσα από τις αυξήσεις των τιμών στα βασικά είδη (που ο εργαζόμενος αναγκαστικά θα αγοράσει), το μεγάλο κεφάλαιο πετυχαίνει το μέγιστο δυνατό κέρδος. Οι μεγάλες εταιρείες της ενέργειας, των τροφίμων, των καυσίμων, εξασφαλίζουν τη ροή των εκατομμυρίων στις τσέπες τους. Και η εργατική τάξη, που παράγει τα πάντα σε αυτή την κοινωνία, δεν μπορεί ούτε ένα μικρό κομμάτι από τον κόπο της να πάρει πίσω. Μας οδηγούν στη φτώχεια!

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ PASS. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ! Οι εργαζόμενοι δεν χρειαζόμαστε ούτε pass, ούτε επιδόματα, ούτε ψεύτικα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας. Οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν το κόστος ζωής μας. Έχουμε ανάγκη από συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που να κατοχυρώνουν τα δικαιώματα μας. Δεν θέλουμε να δουλεύουμε δύο και τρεις δουλειές, να δουλεύουμε μέχρι εξοντώσεως για να ζήσουμε.

Οι δήθεν αυξήσεις μισθών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ είναι στην πραγματικότητα μειώσεις. Και αυτό γιατί με αυτά τα χρήματα, μπορούμε να αγοράσουμε λιγότερα από πέρσι.

Τα νέα «μέτρα» της κυβέρνησης για την ακρίβεια είναι μια κοροϊδία και δεν θα έχουν κανένα πραγματικό αντίκρυσμα στο επίπεδο της ζωής μας. Άλλωστε με το νέο προϋπολογισμό, περικόπτουν ακόμα περισσότερο το δικαίωμα σε δωρεάν υγεία και παιδεία. Ετοιμάζουν νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, χτυπούν το δικαίωμα στις σπουδές και ετοιμάζουν τα δίδακτρα.

Αυτή την πολιτική έχουν ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της ΕΕ. Και όλοι μαζί προωθούν και ψηφίζουν αντεργατικά μέτρα, για να γίνεται το ωράριο μας λάστιχο, και να δουλεύουμε ακόμα περισσότερες ώρες, για να πληρωνόμαστε ακόμα λιγότερα.

Οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη τον μαζικό απεργιακό αγώνα. Όλοι αυτοί που πλουτίζουν στην πλάτη μας δεν πρόκειται «από την καλή τους την καρδιά» να περιορίσουν τα κέρδη τους. Μόνο με μαζικό, οργανωμένο απεργιακό αγώνα διαρκείας μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

Μόνο με οργάνωση, μέσα από σωματεία και εργατικές επιτροπές. Ο κάθε ένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία είναι αδύναμος. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να γίνουμε δυνατοί. Γι' αυτό ψηφίζουν σειρά νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα στην απεργία.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν θέλουν, ούτε μπορούν να οργανώσουν αυτόν τον αγώνα. Το μόνο που κάνουν είναι να κηρύσσουν πότε-πότε μια κινητοποίηση, ίσα για να βγουν από τη δύσκολη θέση. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ κάνει πλάτες για να περνάνε τα αντεργατικά μέτρα. Αλλά και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δεν σχεδιάζουν ούτε ένα βήμα παραπάνω από αυτές τις ηγεσίες. Δεν έχουμε ανάγκη άλλες τουφεκιές στον αέρα, αλλά αποφασιστικούς, μαζικούς αγώνες με συνέχεια.

Η μόνη λύση για τους εργαζόμενους είναι να οργανωθούμε, να γραφτούμε μαζικά στα σωματεία μας, να μαζικοποιήσουμε τις συνελεύσεις μας. Να φτιάξουμε νέα σωματεία και επιτροπές όπου χρειάζεται. Να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας και να την κάνουμε μέρος της καθημερινότητας μας. Να απαιτήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις αγώνα, για απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
  • ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: