Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

TUPPERWARE: ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 200 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ

 

 Το κλείσιμο του εργοστάσιού στη Θήβα ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία, πετώντας στο δρόμο της ανεργίας και της ανασφάλειας περισσότερους από 200 εργαζομένους (αορίστου χρόνου και εργολαβικούς). Η αιτιολογία από τη μεριά της εταιρείας είναι η παγκόσμια οικονομική ύφεση  και η πτώση του τζίρου, ιδιαίτερα μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Για δεκαετίες ολόκληρες η εργοδοσία κερδοφορούσε ασύστολα στην πλάτη και τη δουλειά των εργαζόμενων.

Στην πραγματικότητα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε μια  απόφαση που αποδεικνύει πως το μεγάλο κεφάλαιο μπροστά στην καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του δεν υπολογίζει ούτε τη ζωή, ούτε το  μέλλον των δεκάδων εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Αναδεικνύει με τον πιο έντονο τρόπο την τεράστια αντίθεση ανάμεσα σε δύο υπαρκτούς κόσμους. Από τη μια, το κεφάλαιο που με   τακτικές επιλογές επιδιώκει να διαφυλάξει και να αυξήσει τα κέρδη του και από την άλλη, οι εργάτες  που πετιούνται μέσα σε μια νύχτα στο δρόμο της ανεργίας  και της ανασφάλειας.


Τουλάχιστον τραγική είναι η στάση της ΓΣΕΕ, που καλεί τους εργαζόμενους να δεχτούν τις εθελούσιες αποχωρήσεις, διότι όπως η ίδια αναφέρει «είναι προς το συμφέρον τους».  Κανείς δεν περίμενε κάτι περισσότερο από τη ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που για άλλη μια φορά αποδεικνύει το ρόλο της. Ακριβώς όπως έπραξε τις ίδιες ημέρες μπροστά στο φρικιαστικό έγκλημα στα Τέμπη. Ενώ ο λαός πλημμύρισε τους δρόμους όλης της χώρας στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8 του Μάρτη οι εργατοπατέρες σφύριζαν αδιάφορα με το πρόσχημα ότι έχουν τις διαδικασίες του συνεδρίου.

Το κλείσιμο της TUPPERWARE, αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα, όχι μόνο για τους εργαζομένους της εταιρίας ,  αλλά για το σύνολο της εργατικής τάξης που αφήνεται έρμαιο στις ορέξεις και τις επιδιώξεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι στην TUPPERWARE πρέπει να οργανωθούν και να αντισταθούν μπροστά στις νέες αντεργατικές εξελίξεις. Οι εργαζόμενοι στην TUPPERWARE δεν πρέπει να μείνουν μόνοι τους. Η πάλη τους για δουλειά είναι πάλη όλου του λαού και των εργαζόμενων της χώρας. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: