Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΗ!


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΗ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ!

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!


Ένα μεγάλο λαϊκό και νεολαιίστικο ξέσπασμα βρίσκεται σε εξέλιξη, σε κάθε γωνιά της χώρας! Η αφορμή που πυροδότησε τη μαζική κινητοποίηση κόσμου που βγήκε στο δρόμο να καταγγείλει τη δολοφονική πολιτική του συστήματος και των κυβερνήσεων του, ήταν το έγκλημα στα Τέμπη. Ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο, λόγω της χρόνιας εγκατάλειψης των σιδηροδρομικών γραμμών, με υπεύθυνες όλες τις κυβερνήσεις, που καμιά τους δεν προχώρησε στην εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας, αφήνοντας τη ζωή του λαού στην τύχη.

Η βαθύτερη αιτία όμως, βρίσκεται στην εγκληματική πολιτική που προωθεί αυτό το σύστημα εδώ και χρόνια, θυσιάζοντας καθημερινά το λαό, την εργατική τάξη και τη νεολαία, στο βωμό του κέρδους του. Βρίσκεται στη βάρβαρη επίθεση που αντιμετωπίζει ο λαός σε κάθε πτυχή της ζωής του, βλέποντας τα δικαιώματα του να γκρεμίζονται το ένα μετά το άλλο και την ίδια του τη ζωή να απαξιώνεται με όλο και πιο προκλητικό τρόπο.

Απέναντι σε όλα αυτά, ο λαός και η νεολαία έχουν συσσωρεύσει τεράστια οργή. Οργή η οποία εκφράζεται στο δρόμο εδώ και μέρες, με τις κινητοποιήσεις να μαζικοποιούνται μέρα με τη μέρα, με αποκορύφωμα τις μεγαλειώδεις απεργιακές διαδηλώσεις της 8ης Μάρτη.

Η λαϊκή οργή ταράζει το πολιτικό σύστημα

Η μαζική κινητοποίηση του λαού έχει δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα στις δυνάμεις του συστήματος! Όλοι οι σχεδιασμοί του «παντοδύναμου» πολιτικού συστήματος έχουν πάει πίσω, κάτω από την πίεση της λαϊκής αγανάκτησης. Καταλαβαίνουν πως δεν ξεμπερδεύουν τόσο εύκολα με τη λαϊκή υπόθεση. Η αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ.) προσπαθεί να καρπωθεί την οργή του κόσμου εκλογικά, αλλά αδυνατεί να κρύψει ότι και οι ίδιοι προώθησαν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Η κυβέρνηση της ΝΔ αναγκάζεται να ομολογήσει πως τελικά, δεν ήταν ένα απλό «ανθρώπινο λάθος», ψελλίζει υποκριτικές συγγνώμες, για να καταλήξει στις «διαχρονικές παθογένειες», για τις οποίες λίγο- πολύ ευθυνόμαστε όλοι! Μια νέα προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι- Να μην περάσει η συγκάλυψη
 
 Τις τελευταίες μέρες, το αστικό πολιτικό σύστημα και τα παπαγαλάκια του στα ΜΜΕ πέφτουν σε συνεχείς αντιφάσεις. Στην αρχή εγκαλούσαν τους συνδικαλιστές των σιδηροδρομικών σωματείων που, τόσο καιρό, γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα. Όταν τους απαντήθηκε αποστομωτικά, ποια ήταν τα αιτήματα των εργαζομένων με τα οποία καλούσαν σε απεργίες, οι οποίες έβγαιναν παράνομες από το νόμο Χατζηδάκη, γύρισαν την κουβέντα στις «συνδικαλιστικές συντεχνίες» που έβαζαν κώλυμα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της Hellenic Train. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιτέθηκε ανοιχτά στους συνδικαλιστές που «εμπόδιζαν την αξιολόγηση του προσωπικού των τρένων». Προσπαθούν να κρύψουν ότι πραγματικοί υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα είναι οι ιμπεριαλιστές, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και η αντιλαϊκή πολιτική τους, επιχειρώντας να φορτώσουν τις ευθύνες στους ίδιους τους εργαζόμενους. Προσπαθούν ξεδιάντροπα να αποδώσουν σε αυτούς τις παθογένειες, με σαφείς αιχμές για τη μονιμότητα και τα κεκτημένα τους.

Αγώνας να γίνει η λαϊκή οργή!


Οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές της Τετάρτης έχουν ασκήσει πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Αποτέλεσμα της λαϊκής πίεσης είναι και η μετατόπιση της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ, που τη μια βδομάδα δεν καλεί σε απεργία, για να μη θεωρηθεί, τάχα, πως υποκινεί «σκοπιμότητες», ενόψει του συνεδρίου της, και μια βδομάδα (και μια μεγαλειώδη απεργία, παρά την απουσία της ΓΣΕΕ) μετά, εξαναγκάζεται να πάρει απόφαση για απεργία για τις 16 Μάρτη.

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις έχουν τη δύναμη και μπορούν να καθορίσουν πολιτικές εξελίξεις. Η συνέχιση της πάλης, μαζικά, οργανωμένα και ανυποχώρητα είναι αναγκαία! Μέσα από γενικές συνελεύσεις στα σωματεία, απεργίες και διαδηλώσεις, οι εργαζόμενοι και ο λαός θα διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια!

· ΚΑΤΩ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

· ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

· ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

· ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ!

· ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: