Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ!

ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! 


Από την Τρίτη το βράδυ, η οργή και η θλίψη ξεχειλίζει για τους άδικα χαμένους, τους τραυματίες και αυτούς που έχασαν τους αγαπημένους τους στο τραγικό πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη. Οργή και αγανάκτηση για ένα έγκλημα που όσο και αν θέλουν να το αποδώσουν σε ανθρώπινο λάθος, στην πραγματικότητα ήταν προδιαγεγραμμένο!

Ήταν προδιαγεγραμμένο λόγω της χρόνιας εγκατάλειψης και της απουσίας συντήρησης των σιδηροδρομικών γραμμών. Ήταν προδιαγεγραμμένο, γιατί –παρά τις καταγγελίες των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια και τα συνεχή ατυχήματα– καμία κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει στην εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας, αφήνοντας τη ζωή του λαού στην τύχη!

Για όλα αυτά υπάρχουν υπεύθυνοι και είναι συγκεκριμένοι:
Είναι το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που επιλέγει να αδιαφορεί για τη ζωή του λαού βάζοντας μπροστά το κέρδος!
Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που τόσο πιστά υπηρέτησαν και υπηρετούν την ταξική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο της περιουσίας που με τον δικό του κόπο και ιδρώτα έχει δημιουργήσει ο λαός!
Που προωθούν χωρίς σταματημό την αντιλαϊκή και  αντεργατική πολιτική. Υποστελεχώνουν και αντικαθιστούν το μόνιμο και έμπειρο προσωπικό με εργολαβικούς συμβασιούχους, όπως έκανε αυτές τις μέρες το ΔΣ του ΟΣΕ που ανέθεσε την κάλυψη των θέσεων ειδικότητας «σταθμάρχη», σε εργολάβους με 6μηνες συμβάσεις εργασίας!

Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα μιλά για τις κυβερνητικές ευθύνες, «ξεχνάει» ότι ήταν ο ίδιος που το 2017 προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, στο πλαίσιο της συνολικότερης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που στήριζε και υλοποιούσε όσο ήταν κυβέρνηση! Όπως «ξεχνά» ότι οι καταγγελίες των συνδικαλιστών για την εγκατάλειψη των σιδηροδρόμων αφορούν και την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης.

Να μην περάσει η συγκάλυψη!

Έχει ήδη ξεκινήσει η προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών μέσα από την επίρριψη των ευθυνών αποκλειστικά στον σταθμάρχη! Τα παπαγαλάκια του συστήματος επαναλαμβάνουν τη γραμμή Μητσοτάκη και μιλούν όλη μέρα για «μοιραίο ανθρώπινο λάθος», προσπαθώντας να αποκρύψουν τους πραγματικούς υπαίτιους. Όμως, ούτε η παραίτηση του υπουργού Μεταφορών, ούτε η κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους, ούτε τα κροκοδείλια δάκρυα δεν μπορούν να ξεπλύνουν τις εγκληματικές ευθύνες τους.

Γιατί είναι αυτοί που τρομοκρατούσαν και έσερναν στα δικαστήρια τους εργαζόμενους που απεργούσαν  διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέτρα προστασίας και συστήματα ασφαλείας. Γιατί είναι αυτοί που λασπολογούσαν σε βάρος των απεργών ότι δήθεν ταλαιπωρούσαν το λαό για «συντεχνιακά συμφέροντα». Γιατί ακόμη και σήμερα είναι τόσο ξεδιάντροποι που προσπαθούν να βγάλουν παράνομη την απεργία των εργαζομένων στο μετρό.
NΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ! 
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Με αγώνες να διεκδικήσουμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας!
Μόνο ο λαός μέσα από την πάλη του μπορεί να διεκδικήσει τη ζωή του. Η συσσωρευμένη οργή, η αγανάκτηση και η πλατιά καταγγελία της μαζικής αυτής σφαγής πρέπει να μετατραπεί σε αγώνα! Χωρίς καμία αυταπάτη ότι οι εκλογές θα φέρουν τη λύση! Ο λαός, η νεολαία, το σύνολο των εργαζομένων να βγουν μαζικά στο δρόμο και ενάντια σε αυτό το σύστημα, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του να διεκδικήσουν τη ζωή και τα δικαιώματά τους! 

- ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΑ           ΤΕΜΠΗ!
- ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
- ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: